Bugün özel uçakla Sinop Havaalanı’na gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı burada Vali Ahmet Cengiz, AK Partili milletvekilleri ile CHP milletvekili Engin Altay, protokol üyeleri karşıladı. Vali Cengiz’i makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada kentle ilgili brifing aldı. Brifingin ardından yürüyerek Ak Parti il binasına giden Bakan Yıldırım, yol üzerinde esnafa "Hayırlı işler" dileyerek sohbet etti. Burada Pozitif Düşünce Derneği’nin kermesini ziyaret eden Bakan Yıldırım, bir havlu aldı ve karşılığında da 100 TL verdi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak’ı ziyaret eden ve partililerle bir araya gelen Bakan Binali Yıldırım, "Bugün Sinop’ta programlarımız var. Bu programlar çerçevesinde, 2006 yılında yaptığımız ziyaret esnasında verdiğimiz bir söz vardı. O söz Demirci Köyü'ne bir balıkçı barınağıydı. 2.5 yılda tamamlanan barınağın açılışını yapacağız" derken, tam bu sırada arka taraflardan, Durağan İlçesi’nden gelen AK Parti Gençlik Teşkilatı, köy muhtarları ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan bir grup, Durağan Adliyesi’nin kapanacağını söyleyerek, 'AK Partiye yüzde 78, karşılığında 1 hakim 1 savcıyı çok mu gördünüz?', 'Durağan Adliyesi kapandı' yazılı dövizler açarak tepki gösterdi.

Grup, "Sesimizi duyun bakanım. Durağan Adliyesi kapanıyor" diye bağırıp, seslerini duyurmaya çalıştı. Bunun üzerine Bakan Yıldırım da görevlilere "Hiç müdahale etmeyin. Bir dakika arkadaşlar. Tamam pankartlarınızı gördüm. İndirin. Mesajınız alındı. Sakin olun. Hepsini konuşacağız. Buraya onun için geldik" deyince salonda bulunan herkes alkışladı.

"BOĞAZIMIZA LAFI TIKAMAYA GEREK VAR MIYDI"

Daha sonra konuşmasını, "Sinoplular benim bildiğim böyle karşılamazlardı" diyerek sürdüren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Boğazımıza lafı tıkamaya gerek var mıydı? Her şeyi konuşacağız. Böyle yapmaya gerek yok. Burada oturup konuşacağız. Burası bizim evimiz teşkilatımız. Her şeyimizi konuşuruz. Ne gerekiyorsa da onu yaparız. Hiç endişeniz olmasın. Sıcak yaz gününde telaşa sıkıntıya sinirlenmeye gerek var mı? Sağlık her şeyden önce. Her şey yerine gelir sağlık gelmez" dedi. Bugün Demirci Köyü balıkçı barınağını açacağını söyleyen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca yollarda incelemelerde bulunacağız. Bakın Türkiye’nin en önemli yolunu Sinop’a yapıyoruz. Sinop’a sadece karayolları olarak yaptığımız yatırım 2 trilyon 700 milyondur. Türkiye’nin büyük illerine bile bu yatırımı yapmadık. Ama burada Sinop’un bu yatırıma ihtiyacı vardı onun için yaptık. Sinop’un hiçbir ile doğru dürüst bağlantısı yoktu. Şimdi her yere bağlıyoruz. 16 tane projemiz var. Yani bu kadar büyük projeler içerisinde bir iki tane memurun meselesi olmaz. Bunların hepsi hallolur. Sinop büyük düşünecek."

SİNOP ULUSLARARASI HAVA TRAFİĞİNE AÇILACAK

Havaalanını sil baştan yeniden yapacaklarını belirten Bakan Binali Yıldırım, "Burayı uluslararası hava trafiğine açacağız. 2003’te Sinop’ta bölünmüş yol var mıydı? Şu anda ne kadar var 80 kilometre yol var. 1 santim asfalt yoktu. 155 kilometre sıcak asfalt verdik. Değerli Sinoplular lütfen bir şeyleri görelim" dedi.

"Ufak, tefek detaylarla kafa yormayın" diyen Bakan Yıldırım, "Büyük fotoğrafa bakın. Nedir kamu binası. Biri kapanır biri açılır. Karın mı doyuruyor. Önemli olan yol yapmak ticaretin artması, burada nüfus göçünü durdurmak. Derdimiz bu. Devlette herkese iş verme şansımız var mı? Yok. Ne yapacağız. İnsanların daha fazla buraya gelmesini sağlayacak adımları atmamız lazım" diye konuştu.

"GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ"

Bunun da yolla olacağını dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Adam nasıl gelecek. Denizden yüzerek gelemez. Dağdan, bayırdan yol bulup gelemez. Havaalanı iyileştireceğiz. Geldik açtık 2008’de. Kapatmışlardı. Onlar kapatıyor biz açıyoruz. Bizim işimiz yol açmak. Milletimizin geleceğini aydınlatmak. Bizim başka bir işimiz yok. Şimdide o büyük yolları bitiriyoruz. İlçe yollarında 15 tane projemiz var. Zorluğumuz ne. 80 yılın işini 8 seneye sığdırmamız. Başka bir zorluğumuz yok. Onunda üstesinden geliyoruz. 3 katrilyon yatırım. Dile kolay. Sayması bile aylar, yıllar sürer. Helal olsun. Hem kuzeyinde, hem de güneyinde deniz olan kaç ilimiz var. Var mı, yok. Bir tek Sinop. Diyojen dönemleri geride kaldı. O zaman Sinop’a bakmadıkları için efendim gölge etmeyin başka ihsan istemem diyordu. Şimdi bizler rakiplere aynı şeyi söylüyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz."