Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da yapımı uzun yıllardır yılan hikayesine dönen Batı Çevreyolu'nun temel atma törenine katıldı. Saat 13.00'da havai fişek ve balon gösterisi ile gerçekleştirilen temel atma töreninde Bakan Yıldırım'a, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Antalya milletvekilleri ve Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek eşlik etti. Törende Yıldırım ile yolun sınırlarında bulunduğu Konyaaltı İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Yolun yapımı konusunda uzun yıllardır belediyenin yapması gereken 18 uygulaması yapılamadığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye sokularak sorunun çözüldüğünü ve devam eden süreçte yeni sorunlar çıkması durumunda da kendi imkanları ile çözeceklerini belirten Bakan Yıldırım, eleştirilerine ilişkin Muhittin Böcek'e "Sözüm sana değil başkan" dedi.

Başkan Böcek ise üç dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyledi. Muhittin Böcek, "18 uygulamasıyla Batı Çevreyolu'ndaki sorunların çözümü yapan kardeşiniz benim" diye cevap verdi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım, "Konu Antalya'ya hizmet olunca siyaset teferruattır. İşte bu Antalya'da var" diyerek konuyu kapattı.

BİNGÖL, ŞIRNAK VE YÜKSEKOVA'YA HAVAALANI

Sadece Antalya'ya değil Iğdır, Bingöl ve Şırnak'a da havaalanı yaptıklarını, gelecek yıl Hakkari'de Yüksekova'ya havaalanı açacaklarını belirten Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Gözü dönmüş terör bu milletin evlatlarına pusu kurdukça, kan akıttıkça biz yılmadan usanmadan o bölgede yaşayan insanların yollarını, okullarını, hastanelerini, havaalanlarını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Çünkü onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin bin yıllık tarihinde kader birliği yaptığımız birinci sınıf insanlarımız. Bölge insanı ile terörü, teröristlere bölge insanı mutlaka birbirinden ayırmamız gerekiyor."

'DAĞLARI DA DELERİZ VİYADÜKLERİ DE KURARIZ'

Yıldırım, Antalya Batı Çevreyolu'nun tamamlanması ile Antalya'nın rahat bir nefes alacağını ifade etti. Bakan Binali Yıldırım, "Antalya'da yollar için bugüne kadar 2 katrilyon para harcamışız. Yolunuzu açalım, bahtınızı açalım bu mutluluk bize yeter. Dağları da deleriz viyadükleri de kurarız. Yeter ki ülkede huzur birlik beraberlik kardeşlik olsun" diye konuştu.

Bölünmüş yolları 6 binden 22 bin kilometreye çıkardıklarını açıklayan Bakan Yıldırım, yurtdışında mevkidaşlarına, "Her yıl 1500- 2 bin kilometre bölünmüş yol yaptık" dediğinde, "Sayın Bakan sıfırda hata olmasın, 200 mü demek isteniz?' şeklinde şaşırdıklarını söyledi.



MÇ(SU/BT)