Sefa Aydın'ın kullandığı 16 GV 761 plakalı kamyonet, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak Çoruh Nehri'ne uçtu. Kazada yaralanan Sefa Aydın, Cüneyt Aydın ve Hülya Yıldırım, nehire uçan araçtan kendi imkanları ile kurtuldu. 7 yaşındaki Edunar Yıldırım ise son anda Çoruh'un sularına kapılarak kayboldu.

BAKAN TESELLİ ETTİ

Bakan Binali Yıldırım, Kop tünelinin temel atma töreninin ardından geldiği Bayburt'ta, Kaleardı Mahallesi'nde kaza olduğunu görüp, makam aracını durdurdu. Kazanın kısa süre önce meydana geldiğini ve bir kamyonetin Çoruh'a uçtuğunu öğrenen Bakan Yıldırım, suda kaybolan kızı Edanur'un bulunabilmesi için sürdürülen çalışmaları gözyaşı dökerek izleyen Hülya Yıldırım'ı teselli etmeye çalıştı. Yetkililere talimat vererek tüm imkanların seferber edilmesini isteyen Bakan bir süre sonra kaza yerinden ayrıldı.

EDANUR BULUNDU ANCAK YAŞATILAMADI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kaza yerinden ayrılmasından yaklaşık 15 dakika sonra Edanur Yıldırım da Çoruh Nehri'nde bulundu. Çok su yuttuğu belirlenen Edanur Yıldırım'a burada suni teneffüs yaptırıldı, ardından da Bayburt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük Edanur, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.



HY(TM/AK)