“Türkiye’nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları” projesi ile genç yetenekleri Barcelona’ya futbol eğitimine götüren GSM şirketi, şimdi de dünyanın en iyi futbol takımı Barcelona ile yaptığı işbirliğiyle “GCBEscola Camp Avea”yı Türkiye’ye kazandırdı. Üç ilde başlatılan projenin ikinci ayağı olan İzmir’de Gaziemir Belediye Stadı’nda düzenlenen etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avea CEO’su Erkan Akdemir, TOSF Başkanı Ayhan Pala ile İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi katıldı.

"GENÇLER, BARÇA'NIN SIRRINI ÖĞRENECEKLER"

İlk konuşmayı yapan Avea CEO’su Erkan Akdemir, ilk 11-13 Haziran’da Van’da tamamlanan elemelerin ardından, seçmelerin ikinci ayağı’nın İzmir’de yapıldığını söyledi. Akdemir, “GCBEscola Camp Avea"ya girmeye hak kazanacak 240 genç yetenek, Barça’nın başarı sırrını Barça’lı yıldızları yetiştiren hocalardan öğrenecek. İzmirli gençleremizin hayallerini gerçekleştirmek için yapılacak seçmelerde hünerlerini gösterecek. Bu proje ile Türkiye’de bir ilke imza attık. Yeteneklerin kaderi nerede doğdukları üzerinden belirlenmez. Evet Barcelona’yı bugün İzmir’e ve Türkiye’ye transefer ettik. Bundan da önemlisi projemiz, Barcelona’nın isim haklarını alan, tek atımlık bir çalışma değil. Eğitimi, Barcelona’nın altyapı hocaları verecek. Bu futbolda başarıyı yakalamış bir ekolün Türkiye’ye taşınması anlamına geliyor. Barcelona’nın yıldız oyuncusu Messi bugün İzmir’de buluşturduğumuz FCBEscola’nın öğrencilerinden biri. İzmir’i seçmemizdeki tek neden Universaide gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan, spor alanında özellikle futbolda kültürü ve geçmişi olan ekol bir şehir” dedi.

"KÜÇÜK GÖZÜKSE DE BÜYÜK BİR ATILIM"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avea’nın bu projesinin küçük olarak gözükse de büyük bir atılım olduğunu dile getirdi. Yıldırım, “Avea dünyaca ünü bilinen Barcelona ile bir anlaşma yaptı. Ortak değişim projesi. Barcelona spor okulu oldukça meşhur bilinen bir okul. Dünyada 160 ülkede Türk okulu var. Bu ülkelerde bayrağımız dalgalanıyor, dilimiz konuşuluyor. Büyük kulüplerin başarısı böyle okulları olduğu için var. İzmir’de spor kulüplerinin başarılı olmasını istiyoruz. Bu nedenle İZVAK bünyesindoe bir proje başlattık. İZVAK bütün İzmir’de profesyonel, amatör ve okul takımlarına destek olacak. İzmir’den böyle bir takımın süper lige çıkması gibi, arkası gelmeyen bir başarı değil, sürekli başarı için alt yapıyı sağlamayı hedefliyoruz. İZVAK bu anlamda destek olacak. İlk katkıyı da Avea koydu. Taraftar kartı çıkarttı. Bu tür projenin ilkini TTNet’in yaptı. Bu tür destekleri sağlayan kuruluşları arttırmak lazım. İZVAK güçlenmeli. Güçlenme ile İzmir kulüpleri sporun, gençlerine yapacağı topyekün başarıyı da elde etmiş olacak” dedi.

"İZMİR ÇOK SEÇİCİ BİR ŞEHİR"

Ülkemizde sosyal sorumluluk projelerinin artması gerektiğinin altını çizen Bakan Yıldırım, “Bu toplumda bu ülkede kazandıklarınızı bu ülkeye harcamalısınız. O zaman sizin isminizin toplumda bir yeri olur. Bunu yapmassanız, istediğniz kadar büyük, zengin ve güçlü olun. Toplumda bir anlamınız olmaz. Bunun için sosyal sorumluluk projelirine destek olmak lazım. Ne kadar cömert olursanız, pastadan o kadar pay alırsınız. Hele hele İzmir. İyilik yapanı da bilir, yapmayanı da. İzmir çok seçici bir şehir. İzmir’de EXPO 2020 ile 2023 projeleri ile muhteşem tatlı bir telaş, heyecan var. Bu heyecanın bir parçası olmak bizim için en büyük mutluluk. İstiyoruz ki, İzmir halkı umutsuzluğu üzerinden atsın. Ardı arkası kesilmeyen, hiçbir işe yaramayan boş konuşmalar yapılmasın. Bunun yerine geleceğe daha güzel kilitlenelim. Enerjiyi bu heyecanı İzmir’de yakaladık. Bu konuda İzmir’e hep aynı fikirlerde geldik. Hizmeti, siyaseti bulaştırmadan yapmaya çalışıyoruz. Siyaseti sandıkta yaparız. Hesabı orada görürüz. Ama kalan zamanı İzmirlilere ayırmalıyız. Kendi itibarımız için değil, İzmir bunu takdir eder. Yeri geldiğinde, bunun karşılığını verir. Sürekli siyasetin bir aracı olarak bu şehri görürsek, bunda en fazla kaybeden şehir olur. Bu anlamda ilk gün söylediğimizin arkasındayız. Daima şehri, bir adım öne çekmeye, ileriye hedeflemeye çalışıyoruz. Bunun için de kararlı adımlarla ilerlemesi izin 2023’e kilitlendik. Elimizden gelen her türlü çabayı arkadaşlarımızla sürdürüyoruz. Polimiklerle bizi anlamsız siyasetin içine çekmesinler. Biz yolumuza hizmet yapıp devam edeceğiz. Bizim adımıza söylenen hiçbir şeye inanmayın, itibar etmeyin. Mesajımızı böyle polemiklerle vermeyiz. Her şeyin doğrusunu söyleriz. Bu güne kadar böyle yaptık, bunda sonra da yapmaya devam edeciğiz” diye konuştu.

PENALTIYI TERS KÖŞEYE ATTI

Konuşmanın ardından, geçen yıl Barcelona futbol okuluna giden ikiz kardeşler Furkan ve Burak Öz Bakan Binali Yıldırım’la hatıra fotoğrafı çektirdi. Öz, kardeşler, altı günlük kampta çok şey öğrendiklerini, disiplinin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Yıldırım, daha sonra İzmir kulüplerinin formalalarını minik futbolculara verdi. Türkiye formasını giyen Binali Yıldırım, kaleye geçen Avea CEO’su Erkan Akdemir’i penaltı atışlarında ters köşeye yatırdı. Yıldırım, futbolcular ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, 'çak' yaptı.