Erzincan’ın Büyükçakırman Köyü mevkiinde Türk Kızılayı tarafından yaptırılacak Mineralli Su İşletmesi'nin temel atma töreninde konuşan Binali Yıldırım, 'Yolların kralı’ tezahüratına, "Yolların kralı olmaz, kuralı olur. Geçtiğimiz bayramda tatile giden vatandaşlarımızın sayısında çok artış oldu. Kazalarda ve ölümlerde yarı yarıya azalma meydana geldi. İşte yolların marifeti bu. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik" dedi.

Terör örgütünün milleti bölmek istediğini kaydeden Binalı Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milleti bölmeye ülkeyi bölmeye çalışan gafillere buradan sesleniyorum. Bu ülkeyi bölmeye bu milleti birbirine düşürmeye sizin de efendilerinizin de gücü yetmez. Bu millet 1071 yılından beri bu topraklarda kader birliği yaptı, 'Sen Kürtsün, sen Türksün, sen Alevisin, Sünnisin' demedi. Savaşları birlikte kazandık. Birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar mutlaka pişman olacaklar. 75 milyonun duası, desteği, birliği ve kardeşliği onu bir kaşık suda boğacaktır. Bu millete acılar yaşatabilirsiniz. Masum insanları öldürebilirsiniz. Ama bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücünüz asla yetmeyecektir."

Binali Yıldırım, bir hukuk devleti olan Türkiye'de insanların canı, malı, özgürlüğü ve güvenliğinin teminat altında olduğunu kaydederek, "Biz terörün yaptığı kahpeliği yapamayız. Ülkeyi bölmek isteyenlere 'buyurun bölün' mü diyeceğiz? Dediklerine boyun mu eğeceğiz? Elbette ki boyun eğmeyeceğiz. Hukukun içinde kalacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki onların efendileri kim olursa olsun nerden destekleri olursa olsun, bizim arkamızda duası, desteği olan 75 milyon Türk insanı, başımızda ay-yıldızlı bayrağımız var “ diye konuştu.

YILDA 200 MİLYON ŞİŞE LİK ÜRETİM

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, temelini atacakları suyu yurtiçi ve dışında milyonlarca insana ulaştıracaklarını söyledi. Akar "Yıllardır bölge insanına şifa veren bu mucize su Türk Kızılayı ile daha geniş kitlelere şifa olacak. 330 bin metrekarelik bu arazi bizden sonraki nesillere bırakacağımız çok önemli miras. Günde 450 bin, yılda 200 milyon adet şişe üretmesi planlanan tesisler son teknoloji ile donatılmış büyük ölçekli bir fabrika olacak" dedi.