Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım beraberinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile birlikte özel uçakla bugün saat 10.30 sıralarında Erzincan Havaalanı'na geldi. Vali Selman Yenigün, AK Partili Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve çok sayıda bürokrat, partili ve kişi tarafından karşılandı. Valilik binasına geçen heyette bulunanlar Vali Selman Yenigün’den brifing aldı. Vali Selman Yenigün Bakanlar ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’a bakır şekerlik hediye etti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin çıkışta polis mangasını selamladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım , İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar daha sonra 13 Şubat Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partilerinin Erzincan 4’ncü Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bakan Yıldırım, Bakan Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar salona girişte konfetiler eşliğinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanırken, bakanlar da çevrede bulunanlara karanfil dağıttı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından başlayan programda bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin önemli bir ülke olduğuna değinerek, şöyle dedi:

"Ama Türkiye’nin önemi son 10 yılda içinde anlaşıldı. Türkiye her türlü küresel olaylar karşısında sesine kulak verilmeyen, kaale alınmayan bir ülke idi. Ama Türkiye bugün bölgede sadece kendi ülkesinin geleceğini planlayan hedefler koyabilen bir ülke ve dünya politikası dışında bölge ülkelerine de örnek teşkil edecek onurlu duruşu ile de hizmet veriyor, katkı sağlıyor."

Türkiye’de güvenlik, ayrımcılar ve bölücülerle mücadele sorunu olduğunu anımsatan Bakan Yıldırım, bu ülkenin birlik ve beraberliğine karşı mücadele olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Ama şunu herkes bilsin ki bu topraklarda 1000 yıldan beri bir ve beraber bağımsız olarak yaşamız. Bu milleti bölmeye parçalamaya aralarına nifak tohumları sokmaya hiç ama hiç kimsenin hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ay- yıldızlı bayrağı altında hür ve bağımsız olarak yaşamaya and etmişiz, bu andımızı da sonsuza kadar muhafaza edeceğiz. Gelin silahı bırakın arkadaş, silahla, adam öldürmekle, huzursuzluk çıkarmakla terör estirmekle hiçbir yere varamazsanız. Eğer bu ülke için söyleyecek bir çift sözünüz varsa silahı bırakın gelin fikrinizi söyleyin onu da yapalım ülkemizi birlikte çağdaş uygarkık seviyesine taşıyalım. İşte budur. Bunun ötesi boş hayaldir. Çıkmaz sokaktır bunun da böyle bilinmesini istiyorum." 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise, terör konusunda oldukça kararlı olduklarını belirtti. Bölücü ve yıkıcı her türlü çabaların boş ve beyhude çabalar olduğunu vurgulayan Şahin şöyle konuştu:

"Bu çabalarda ülke içinden değil, ülke dışından tezgahlanan çabalardır. Bu çabalara maalesef benim kürt kardeşimin zavallı çocukları, genç çocukları kandırılarak alet edilmektedir. Terörün ağa babaları, baronları, yöneticileri, siyasetçileri hayatı çok rahat yaşamaktadır. Bir elleri balda diğer elleri yağda. Cepleri para dolu, altlarında konfor sonsuzdur. Ama kandırılmış, korkutulmuş, kaçırılmış, 15, 16, 17 ve 18 yaşındaki fakir halk çocuklarının ortalama ömrü hiç bir zaman 40’ı geçmemektedir. Türkiye’de ortalam ömür 76 yaşına gelmişken, dağda kandırılmış benim fakir çocuklarımın ömrü 35’i geçmemekte. Bu oyunu her yerde anlatacağız. Bunların maskelerini düşüreceğiz. Bu yapının içerisinde 4 taneden 2 tanesi Türk vatandaşıdır. Diğer ikisi ya İsrail’den ya Suriye’den ya Irak’tan ya da Ermenistan’dandır. Ya da çok nadir dünyanın başka ülkelerindendir. Kim niçin ne yaptığını iyi düşünmelidir ve terörle ilgili konularda herkes konuşurken dokuz defa yazarken de lütfen iki defa düşünmelidir; 'Neyi yazıyorum, niçin yazıyorum, kime yazıyorum, kime hizmet ediyorum?' diye düşünmek zorundadır. Bu ülkenin ekmeğini yiyen , havasını teneffüs eden, suyunu içen herkes, bu topraklar da beslenen herkes sorumluluk taşımaktadır. Bu ülkede yaşayan, yazan, okuyan, çizen, konuşan herkes bu ülkeye göre düşünmek, bu ülkenin yüksek çıkarları için yazmak durumundadır. Bunu Erzincan’dan tekrar ilan ediyor, hatırlatıyoruz."



RD(KS/İD)