PAÜ'nün 2011- 2012 eğitim- öğretim mezuniyet töreni üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hem mezuniyet töreni hem de kendisine verilecek fahri doktora ünvanını almak için Denizli'ye geldi. Törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BU YIL 9 BİN 553 MEZUN

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, 36 bin 616 öğrenci, akademik personel ve çalışanlarıyla geleceğe umutla baktıklarını balirtti. Üniversitelerin toplumdan soyutlamanın mümkün olmadığını belirten Rektör Bağcı şunları söyledi:

"Üniversiteler, toplumun sorunlarını çözecek ve geleceğe umutla bakmasını sağlayacak değerli eğitim yuvalarıdır. Öğrencilerimizin yaşam boyu çalışmalarını sağlamak ve yeteneklerini geliştirmelerini amaç ediyoruz. Sadece ders ile değil, edebiyat ve sanatla bu arkadaşlarımızı uğurluyoruz. Bilgi teknolojileri yalnızca disiplini kaldırmıyor, sınıf ve öğrenme tekniklerini de değiştiriyor. Bu yıl üniversitemizden 9 bin 553 öğrenci mezun oldu."

'ÜNİVERSİTE HAYATIN İÇİNE GİRMELİ'

Törende konuşan Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi'nin Bakan Binali Yıldırım'a fahri doktorluk ünvanı vererek, çok önemli bir doktor kazandığını söyledi. Zeybekci şöyle dedi:

"Bir üniversite dünyanın en iyi üniversitesi, ya da en iyi laboratuvarına sahip olabilir. Ama o üniversite gerçek hayatın içine girmediği müddetçe, reel sektörle buluşamıyorsa o üniversite, üniversite olamamıştır. Denizli dünyada 3 alanda 1 numara olma özelliği var. Dünyanın hiçbir yerinde Pamukkale yok. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dar alanda antik kent yok. Hiçbir yerde Denizli kadar termal su yok."

Vali Abdülkadir Demir de, "Bakanımız sadece Denizli'ye değil, Türkiye'nin her noktasına hizmet eden biri. Kimseyle polemiği olmayan ve Anadolu deyince gözleri dolan bir bakanımıza Denizli fahri doktora ünvanı verdi" diye konuştu.

'HEDEFLERİNE KOŞAN TÜRKİYE'

Bakan Binali Yıldırım ise fahri doktorluk gibi onurlu bir payeyi kendisine uygun gören rektör ve senato üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir ödülü bakan olarak tek başıma almıyorum. Bu ödülü benimle gece gündüz demeden, 3 bin 900 şantiyede, Tükiye'nin yolunu açan, mutlu etmek için karayollarında, ıssız tren yollarında, dağ başlarında görev yapan 100 bini aşkın ordu adına alıyorum. Ne yaptıysak, hangi başarıları elde ettiysek, bunu ekip çalışmasına borçluyuz. Tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu ödül bizim sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Ödüllendirilmek bazen güzel oluyor. Biz tenkitlerde, eleştirilerde çok acımasız oluyoruz ama, takdir etmede biraz cimriyiz. 73 milyon insanımızın tek bir hedefi var. O da Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyete ulaştırmaktır."

Yapılan konuşmaların ardından PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, Bakan Binali Yıldırım'a cüppe giydirip, fahri doktora belgesini verdi. Törende üniversite hastanesine katkıda bulunan hayırseverlere Bakan Binali Yıldırım tarafından plaket verildi. Daha sonra, PAÜ'ye bağlı fakülte ve yüksekokulları dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve ödülleri dağıtıldı. Öğrencilerin kep fırlatmalarının ardından tören sona erdi.

Bakan Yıldırım, özel uçakla Denizli'den Adana'ya hareket etti.



FI,RÇ(AÖ/COŞ)