Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Atatürk Stadı Hakemler Salonu'nda, bu yıl 5'incisi açılan Siyaset Akademisi'ne katıldı. Bakan Bayraktar, TOKİ olarak İzmir'e 13 bin konut yaptıklarını bunu çok az olduğunu belirterek, "İzmir marka bir şehir, ancak 20 yılda İzmir hak ettiği hizmetleri alamadı. Bundan son derece üzgünüz. İzmir'e biz TOKİ olarak 13 bin konut yaptık. Bu son derece az. Kadifekale'de kentsel dönüşüm yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı iyi insan, ancak diğer zihniyet maalesef iş yapmaya engel. Buca'da fakire ev yapmak için ihale açtık sonra seçim oldu, Buca Belediye Başkanı değişti. Yeni gelen Belediye Başkanı bize 55 milyon lira ceza verdi. Sonra bir şekilde ceza kalktı, konutları yapıp teslim ettik" dedi.

BU DÜNYADA ANNEMDEN DAHA ÇOK KİMSEYİ SEVMEDİM

Bakan Bayraktar, çoğu parti üyesi yaklaşık 700 kişiye yaptığı konuşmada hayatından örnekler vererek, babasını bir yaşında kaybettiğini, en çok annesini sevdiğini söyledi. Bayraktar, şunları söyledi: "Siyaset dürüstlük, sabır, gayret ister. Babamı bir yaşında kaybettim. Bu dünyada annemden daha çok kimseyi sevmedim. Halen beş çocuğum sekiz torunum üç gelinim bir damadım var. Anamdan daha çok bu dünyada kimseyi sevmedim. Ama anam da benim için her şeyini feda etti. Üç yaşına gelince babamın kitapları beni etkiledi. Arkadaşlarım Of'a ortaokula gitti, ben gidemedim. Anamın parası yok, götürdü beni ortaokula. Geç kaydolduk. İzmir Namık Kemal Lisesi'nde ortaokulu birinci sınıfı okudum. Sekiz okul değiştirdim ortaokulu bitirdim, lisede üç il değiştirdim üniversitede akşam okudum. Yani ben çok çalıştım başarılı oldum demiyorum, ama istikrarlı olursanız sabırlı olursanız gerisini Allah'a bırakmak lazım. Kimsenin bu dünyada çalıştığını Allah boşa çıkarmaz. Bakan olmak şart değil, mutlu huzurlu ve adam olmak şart. Biz etik değerlerimize uygun çalışıp gayret edeceğiz. Bize bilge, ahlaklı, çalışkan sabır, cesur adam lazım. Savaşçı olmak ve ekip olmak lazım. Ben heyecanlı, titiz cesur ve çalışkanım." 

İZMİR'DE BİRİNCE PARTİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Bakan Bayraktar, AK parti'nin İzmir'de birinci parti olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "İzmir'de mutlaka birinci parti olmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin en çalışkan Bakanı İzmir'den milletvekili oldu. Ben de daha çok geleceğim buraya. İzmir'in önünde büyük bir iş var. Kentsel dönüşüm. Afet durumunda yıkılma riski taşıyan binaları deprem olmadan yıkmak. CHP'li, Ak Partili olması önemli değil. Kim çalışma yapar bize getirirse onlara kaynak vereceğiz. İzmir'in çekim özelliğini dünyaya mesaj verecek tarzda artıracağız. Dünya hizmet sektörünün öne geçtiği bir dünya. İzmir'in ne özelliği varsa onu ön plana çıkaracağız."

İYİ ADAM OLMAK YETMEZ, İYİ İŞ YAPMAK LAZIM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, öğrencilere ne konuşmasını istediklerini sorunca bir öğrenci, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin yetersizliğini anlatın' dedi. Bakan Yıldırım ise, "Ama Şehircilik Bakanı 'iyi adam' diyor. İyi adam olmak yetmez, arkadaşlar iyi iş yapmak lazım. İyi adam olmak hepimizin kalbindeki iyi olmakla ilgili ama bu yetmez. Güzel işler yapacağız. Bu şehri her gün biraz daha zenginleştireceğiz. İzmir yerel yönetimlerden adil hizmet istiyor" dedi. 

ÖZGÜVEN BİR NOKTADAN SONRA GELİŞMEYİ ÖNLÜYOR

Bakan Yıldırım, İzmirli'nin özgüveninin çok yüksek olduğunu ancak bu özgüvenin bir noktadan sonra gelişmeyi engellediğini öne sürerek, şunları söyledi: "İzmir'in insanı özgüveni çok yüksek. Müthiş bir özgüven var. Konumu ne olursa olsun ne kadar meşhur olursanız olun düşündüğünü hiç evirip çevirmeden söylüyor. Bu çok güzel bir şey. Bu özgürlüğün, özgüvenin doruğa çıktığı bir şey. İzmir insanı biraz Türkiye'yi İzmir'den farklı düşünüyor. 'Biz İzmir'iz, biz 35 buçuğuz biz 35'iz' bunlar bir noktaya kadar iyi ama bir noktadan sonra gelişmeyi önlüyor."

MAZERET ÜRETMEYİN İŞ YAPIN

Bakan Yıldırım, İzmir'in CHP'li yerel yönetimlerini eleştirerek, "İzmir'i merak etmeyin İzmir milletvekilleri AK parti yol arkadaşları İzmir'in sürekli gözümüz üzerinde. Yerel yönetimlerin bahane üretmek yok hizmet üretmek var. İzmir çok zaman kaybetti. Yerel hizmetlerde İzmir'in verdiği krediyi iyi kullanamadılar, iyi kullanamıyorlar. Hala şansları var. Hizmet etsinler başka bir şey istemiyoruz. İzmirliye hizmet edeceklerse hayırlı iş yapacaklarsa başım gözüm üstüne her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.



ED (KÖ/RT)