Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rize- Erzurum arasında yapımına başlanacak Ovit Tünelinin temel atma törenine katılmak üzere Rize’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kamuoyunun yakından takip ettiği üçüncü köprü konusunda açıklamada bulundu. Binali Yıldırım, üçüncü köprü ve onun devamında olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 100 kilometrelik bölümünün ihalesi için tekliflerin alındığını anımsatarak, “Bu 'yap işlet devret' projesidir. Beş teklif geldi, şu an üç teklif yarışıyor. 5-10 gün içinde sonuç ortaya çıkacak. Süratle en uygun teklif belirlenip, bir an öncede sözleşmeyi yapıp işe başlamak istiyoruz. Çünkü artık gerek batıdan doğuya, doğudan batıya transit trafik, gerekse İstanbul içi trafik günden güne ağırlaşmaya başladı. O yüzden bir an önce bu köprünün yapılması gerekiyor. Yaklaşık 3 sene içinde hem yolu hem de köprüyü bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

"8 MİLYARLIK PROJEDE 20 MİLYARLIK YOLSUZLUK OLUR MU?"

Bakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Fatih Projesinde 20 milyar liralık yolsuzluk yapıldığı iddiası hakkında Fatih Projesi’nin yaklaşık tutarının 8 milyar lira olduğunu anımsattı. Yıldırım, "8 Milyar TL’lik bir projede 20 milyarlık yolsuzluk nasıl yapılır? Bunu birisi bize anlatsın. İzahı mümkün olmayan bir iddiadır. Kaldı ki bu projede ki yapılacak her şey rekabet sağlanarak, yarışma yapılarak gerçekleştirilecek. Dolayısıyla burada daha çok istihdam oluşacak, daha çok yerli ürün yapılmış olacak ve ülkemiz kazanacak. Bu, Dünyanın da gıptayla izlediği bir projedir. Tabi hizmetlere söyleyecek bir şey bulamayınca siyasi rakiplerimiz aslı astarı olmayan, ölçüsü izanı olmayan bir takım suçlamalar yapıyorlar" dedi. 

Fatih Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından destekleniyor. Üç yıl içinde okulların bilgi teknolojisi, donanım ve yazılım altyapısı, e-içerik ve internet kullanımı ihtiyaçlarının tamamlanması hedefleniyor.