Gümrük ve Dış Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis’e geldi. Muş’tan helikopterle Bitlis Jandarma Komutanlığına gelen Bakan Yazıcı, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ı ziyaret etti. Bakan Yazıcı, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümetin bölgedeki yatırımlarını incelemek üzere Bitlis’e geldiklerini, kabinedeki bakanların bu tür geziler düzenlediklerini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

“Terör var olan bir durum. Ama teröristler ramazan, bayram ve seyran dinlemeden eylem ortaya koymaya çalışıyorlar. Ben onların etnik dediklerinin üzerinde durmuyorum. Alçak alçaktır, terörist teröristtir. O kimlikleri hiç önemli değil. Bir insanın bir insanı öldürmesi, bu ülkenin vatandaşına silah doğrultup, onun yaşam hakkını ortadan kaldırması izah edilebilir değil. Onu ifade etmek ve lanetlemek için başka sözcük bulamıyorum. Ama bizim derin ve engin bir tarihimiz, müşterek bir yurdumuz var. Tabi bizim önceliklerimiz arasında, vatandaşımızın dirliğini ve can güvenliğini sağlamak amacıyla, bütün unsurları bertaraf etmek var. Bu konuda güvenlik güçlerimiz canla başla mücadele ediyorlar. Bu olaylar biter diye kimse rehavete kapılmasın. Ülkemizi hiç kimse ölen vatandaşlarımızın ötesinde başka bir zarar vermesi söz konusu değil. Terör konusunda hükümetimizin ve devletimizin kararlılığı sürüyor. Yakın zamanda terörist unsuru da bir yere varamayacaklarını anlarlar, yuvaları nereyse oraya dönerler veya pişman olup adalete teslim olurlar”

GÜMRÜK KAPISININ KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL 

Suriye sınırdaki olaylardan dolayı herhangi bir gümrük kapısının kapatılmasının söz konusu olmadığını da ifade eden Yazıcı, sadece 1,5 yıldan bu yana yaşanmakta olan iç olaylar ve güvenlik zaafiyetinden dolayı, Suriye gümrük kapılarında ticari aktivitelerin azaldığını belirtti.

Bakan Yazıcı, ''Suriye sınırındaki olaylardan dolayı herhangi bir gümrük kapısını kapatmamız söz konusu değil. Son olarak birkaç kapının yönetim ve denetimi özgür Suriye ordusu denen ve hükümete yönelik mücadele veren unsurların eline geçmesi ve onların kontrolü dışında da başka unsurların hakimiyet kurmaları dolayısıyla, gümrük hizmeti verecek teknik donatıların tahrip edilmesi sonucu o kapılarda çıkışlar yeniden düzenlenmiştir. Bunun ötesinde bizim kapı kapatmamız söz konusu değil. Aktivitelerimiz devam ediyor'' dedi.

Bakan Yazıcı Valilik ziyaretinin ardından cuma namazını kılmak için Beşminare Camisi'ne geçti. Burada yoğun güvenlik önlemleri alınırken, namaz kılmak için camiye giden vatandaşlar da arandı.