Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Elazığ Milletvekilleri, Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Semtioğlu, Sermin Balık ile birlikte Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonu'nda yapılan il kongresine katıldı. 

Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 1996 yılında İstanbul'daki bir hastanede yaşamını yitiren kayınpederinin cenazesini, yüksek hastane masrafları nedeniyle alamadıklarını hatırlatarak, "İstanbul'da babayiğit bir belediye başkanı olduğu önerisi üzerine o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcı olmasıyla cenazemizi alabildik" diyerek ağlaması, salondaki birçok kişiyi duygulandırdı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, millet ile hükümetin gündemini birleştireceklerini anlatırken "Egemenliğin sahibi milletin dediği olacak dedik, birlikte yola çıktık. AK Parti'nin duruşunun merkezinde insan var. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Partimizin ikinci bir özelliği, AK Parti'nin bir kimliği var. Bu kimliğin ismi ne? Muhafazakar demokrat bir parti. Biz Türk siyasi yelpazesinde AK Parti'yi muhafazakar demokrat kimliğe sahip bir yerde konuşlandırmışız. Muhafazakarız biz" dedi.

Türkiye'de siyasete kalite getirdiklerini anlatan Bakan Yazıcı, şöyle dedi:

"Bizim siyaset anlayışımızda kesinlikle çatışma yok, diyalog var. İstiyoruz, arzu ediyoruz ki Türkiye'de bütün partiler bir hizmet yarışı içinde olsun. Hiç kimse değerler üzerinden siyaset yapmasın. Çünkü bu ülkenin değerleri cumhuriyeti, demokrasisi, laikliği vesaire gibi değerler hiç kimse bunları suistimal ederek bir siyasi hedefe yönelmesin. Yarış olsun. Kim hangi alanda daha iyi üretim yapacak, halkımızın sorunlarını çözecek yarışı burada yapalım. Ama görüyorsunuz ki muhalefet partileri tamamen boş, avare kasnak gibi ha bire her gün özellikle Salı günü grup toplantılarında bizim yaptıklarımızı görmezden gelerek, gözleri kör olmuşçasına, kulakları sağır olmuşçasına çamur atmakta. Ama ortaya hiç bir proje koyamamaktadırlar. İşte son günlerde tartışılan 4+4+4. Niye karşı çıkıyorlar buna? Onlar istiyorlar ki standart kalıptan çıkmış gibi malzeme şeklinde insan üretelim. İnsan malzeme değil. İnsan insandır. Bunu eşya gibi düşünemezsiniz. Bunu tornaya sokamazsınız. Bu alana kamunun müdahale etme hakkı yok. İnşallah önümüzdeki günlerde yüce meclis, bu alanda bugüne kadar zorla uygulamaya konulmuş ama insan doğasına aykırı bir uygulamayı da sona erdirecek."

BAKAN YAZICI, ŞEHİT AİLELERİNİN BİR YILLIK KİRASINI ÖDEDİ

Bakan Yazıcı, Vali Muammer Erol ve 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi ile birlikte kongre daha sonra şehit aileleri derneğini ziyaret etti. Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Çete'yi ziyaret etti. Dernek Başkanı Çete, dernek olarak zor günler geçirdiklerini ve kiralarını ödeyemediklerini söylemesi üzerine Bakan Yazıcı, danışmalarına talimat vererek derneğin 1 yıllık kirasını ödenmesini sağladı.



ŞG,GY(GG/İD)