Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Rize’nin Ayder Yaylası’nda düzenlenen 5’inci Kardan Adam Şenliği'ne katıldı. Bakan Yazıcı ve Kılıç, şenlik alanında coşkulu kalabalığın alkışlarıyla karşılandı. Sahneye doğru yürüyen iki bakan, kardan dolayı kayganlaşan zeminde oldukça zorlandı. Bakan Yazıcı, bu sırada kayarak sırt üstü düştü. Korumaların yerden kaldırdığı Bakan Yazıcı, ardından yine sendeledi. Bu kez korumalar Bakan Yazıcı'yı 2 kolundan sıkıca tuttu. Korumalarının bu sırada düşmememsi için Bakan Kılıç'ı da kollarından sıkı sıkı tuttuğu görüldü. İki bakan da yürürken zorlandıkları anları gülümseyerek karşıladı.

AYDER, DAVOS’U 10’A KATLAR

Şenlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanı olmaktan, hükümetinde görev yapmaktan gurur duyduğunu belirttiği Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi. AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın Ayder Yaylası’nı Davos’a benzettiğini hatırlatan Kılıç, "Ayder’i Davos’a benzetmek Ayder’e haksızlık olur. Burası Davos’u 10’a katlar. Bundan sonra Davos benzetmesi yapmıyoruz. Biliyorsunuz Başbakanımız da 'Bir daha Davos’a gitmem' diyor. Ama Ayder’e gelecek. Başbakanımız Ayder’e gelmeden önce Ayder’e ne lazımsa getireceğiz. Telesiyej ve kayak merkezi ile Ayder’i kayak turizminin marka yerlerinden biri haline getireceğiz. Buna inanın, bize güvenin" dedi.

Konuşması sırasında sahne önüne gelen bir kişi, Bakan Kılıç’a, "Hastam var bir ambulans lazım" deyince Bakan Kılıç, "Hasta var galiba, ambulans çıkışa gelsin" anonsu yaptı.

250 BİN KİŞİ YURT DIŞINA KAYAĞA GİDİYOR

Daha sonra konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise "Türkiye dünyanın en güzel coğrafyasında. Rize Türkiye'de en güzel illerden biri. Ayder de Rize’nin nazar boncuğudur. Bu güzellik hiçbir yerde yok. Burası Davos’u 10’a katlayacak. Kayak tesislerinin sporculara hizmet sunacak şekilde gerçekleşmesi halinde bölgenin ticari ve ekonomik potansiyeli artacaktır. Türkiye’de yılda 250 bin kişi kayak için yurt dışına çıkıyor. Bizim bu kadar güzel mekanlarımız varken insanlarımız neden dışarı gitsin? Onun için bölgeye hizmet sunacağız" diye konuştu.