AK Parti Rize İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılmak üzere Rize’ye gelen Bakan Yazıcı, Hayrat Mahallesi’ndeki huzurevi inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından Rize’deki çalışma ofisine geçen Yazıcı, burada gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Rize’ye atanan Çorum Valisi Nurullah Çakır’ın yerine ilçesi Çayeli’nin eski kaymakamlarından Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı Rize’ye Vali olarak getirmek istediği yönünde kamuoyundaki iddialarının sorulması üzerine soruyu soran muhabire, “Bu yönde haberleri okudum ama benim de işin içine katıldığımı senden duydum” dedi, ardından şu açıklamayı yaptı:

“Sağır duymaz uydurur veya birisi kuyuya bir taş atar diğerleri çıkarmaya çalışır diye ata sözlerimiz var. Ramazan ayını da suçlamak istemem ama insanlarımız bu ayın üzerlerine yaptığı etki veya şekerlerinin yükselmesi nedeniyle oturdukları yerde fazla üretim yapıyorlar. Bu üretimin dayanağının nedir bilemem. Ben Rize’ye Vali atanması sürecini başından beri biliyordum. Ama bunu arkadaşlarımla da paylaşmadım. Nurullah Çakır’ın Rize’ye atanacağını 25 gün önceden biliyordum. Başbakanımız benimle bunu paylaşmıştı. Ne sebeple Erol Ayyıldız’a atıf yapıldı onu bilemiyorum. Çayeli’nde geçmişte sadece Erol bey Kaymakamlık yapmadı. Bu iddianın mantıkla bağdaşır bir tarafı yok. Böyle bir şeyi kim uydurmuş kim yapmış bilemiyorum. Beni de çok fazla ilgilendirmiyor.”

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÖZÜ DÖNMÜŞ"

Bir soru üzerine yaşanan terör olaylarında şehit olan askerler nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Yazıcı, “Terör örgütü bir panik havası içerisinde, hesap kitap yapmadan saldırı gerçekleştirdiği bir eylem türü ortaya koyuyor. Ama güvenlik güçlerimiz istihbarı bilgileri de değerlendirmek suretiyle ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında canlarını feda edercesine güvenliğimizi sağlıyorlar. Belli ki terör örgütünün gözü dönmüş. Yaptıklarının temsil ettikleri kesime katkı sağlayacak ve o alanda daha fazla hak elde etmelerine yol açacak bir sonuç doğurmayacağını da biliyorlar. Terör örgütü hiçbir kazanım elde edemeyecektir” dedi.



MK (TM/AK)