Adana'da 2 gün sürecek Bölgesel Gençlik Çalıştayı, Hilton Oteli'nde başladı. Çalıştaya, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Zopçuk, Mehmet Şükrü Erdinç, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Basri Hakan Hakyemez, Vali yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda genç katıldı.

ÇABAMIZ, GENÇLERİ ÇÖZÜMDE AKTÖR HALİNE GETİRMEK

Çalıştayın açılışında konuşan Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin, gençlerin Türkiye'deki her karar mekanizmasında katkı sağlamaları için çalışma yaptıklarını kaydetti. Türkiye'de nüfusun yüzde 25'inin 14-29 yaş arasında olduğunu belirten Tekin, "Türkiye'de nüfusun yüzde 67'sinin istihdama yönelik, yüzde 50'sinin üstündeki oranın 30 yaşın altında, yüzde 25'i ise 14-29 yaş arasındadır. Durum böyle olunca bu yorucu ve katılıma hazır bir kitleyle birlikte olduğumuz anlamına gelir. Türkiye gençliğini asla karar mekanizmaları dışında tutma yanlısı değiliz. Bundan sonraki bütün çabamız gençliğimizi, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözümünde etkin bir aktör haline getirmektir" dedi.

1 MİLYONDAN FAZLA GENÇ

Vali Hüseyin Avni Coş ise gençlerin demokrasinin ve Cumhuriyetin teminatı olduğunu söyledi. Adana'da 1 milyondan fazla genç bulunduğunu belirten Coş, "Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, sorunlarının ihtiyaçlarının çözümlenmesi büyük önem taşımaktadır. İlimizde 1 milyondan fazla genç var. Bunların en iyi şekilde eğitilmesi ve zararlı alışkanlıklardan korunması görevimizdir. Bunun için ilimizdeki tüm teşkilatlar, koordinasyon içindedir" diye konuştu. Yapılan açılış konuşmaların ardından çalışma grupları değerlendirme toplantılarına geçti.