Çoğu yerde sanayinin emisyon, kirlilik, nefes alamaz hale gelmek olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Benim görebildiğim kadarıyla Osmaniye'deki sanayileşmenin iki temel nedeni var. Bir, Osmaniye'de organize sanayi faaliyetleri temiz hava ve çevreci bir anlayışla devam ettiriliyor. İki, Osmaniye'de sanayi üretiminin içinde olanlar aynı zamanda kentin bütün sosyal destek çözümlemelerine destek veriyor. Osmaniye aynı zamanda bir üniversite şehri özelliği olmasıdır" diye konuştu.

Bakan Kılıç, üniversite sınavında Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin'i de başarısından dolayı kutlarken konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir taraftan devletimiz, bir taraftan hayırseverler adeta sözleşmişçesine el birliği yapıyor. Memleketi bulunduğu noktadan çok daha büyük hedeflere taşımak üzere adeta Atatürk'ün 'Muasır medeniyet' hedefini yakalamak ve aşmak üzere el birliği yapıyoruz. Bu gün temelini atacağımız sadece spor salonu değil, 4 antrenman salonunu bünyesinde barındıran önemli bir eserdir. Osmaniye'de ve Kadirli'de gençlik merkezini yatırım programına dahil ettik. Buna benzer birçok çeşitli tesisi şehre kazandırıyoruz. Hamdolsun, Devletimiz sağlam temeller üzerinde kuvvetli bir geleceği inşa ediyor. Ne mutlu bize ki nüfusumuzun yüzde 51'i 29 yaşının altında. O yüzden spora yapılan yatırımlar, gençliğe yapılan yatırımlar, eğitime yapılan yatırımlar, hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğine yapılan yatırımlardır. Yarım kalan bir devlet yapısı, devlete duyulan güveni sarsar. Biz bunu arzu etmiyoruz. Bu kadar duble yollar, kentsel dönüşümler, bu kadar okullar ve hastaneler yapan, 75 milyonun sağlık ve tedavi hizmetlerini tamamen ücretsiz yürüten, 18 milyon ilkokul ve lisedeki öğrencimizin ders kitaplarını 9 yıldır ücretsiz temin eden bir hükümet anlayışının elinde bir işin bu şekilde yarım kalması kesinlikle bir güven ve prestij meselesidir. Yarım eser Türkiye Cumhuriyetine yakışmaz. Osmaniye'mizde ihale tarihi 1995 olan adeta yılan hikayesine dönmüş olimpik yüzme havuzunu kente kazandıracağız. Bu problemi çözmek boynumuzun borcudur."

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da "Tosyalı ailesi için sanayicilik sadece üretim, istihdam, ihracat ve vergiden ibaret değildir. Bizler aile olarak yatırım yaptığımız her bölgede sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyoruz. Tosçelik tesislerimizin açılışını onurlandıran başbakanımız konuşmasında sayın valimizin de önerisi ile 'Osmaniyemizin bir sosyal bilimler lisesi ile spor salonuna ihtiyacı var' dediğinde bizler bunu emir kabul ettik. Derhal her ikisi için de özel proje hazırlattık. Sosyal Bilimler Lisesini geçtiğimiz yıl tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığına teslim ettik. Şu anda temelini atacağımız spor salonu özel proje olarak tasarlandı. 18 ayda tamamlayacağımız bir spor kompleksi 7 bin 10 metrekare üzerinde inşa edilecektir. Binanın oturma alanı ise 3 bin 500 metrekare olacaktır" diye konuştu.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise "Aslantaş Su Sporları Kamp Eğitim Merkezimizin modernizasyonu, tüm branşların kamp yapmalarına elverişli hale getirilmesi için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına sunulan projenin kabul edilmesi ile 417 bin TL'lik bir destek sağlanmıştır. Hayırsever Tosyalı Holding'in yatırımları dahil Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 40 milyon Liralık yatırımı ile ilimiz, modern ve ihtiyaç duyulan tesislere kavuşacak. İnanıyorum ki; bu yapılan tesislerde bir çok spor dalında büyük başarılar elde edilecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Tosyalı Çok Amaçlı Spor Salonunun temeli Bakan Suat Kılıç, Ak Parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, Milletvekilleri Suat Önal, Durdu Mehmet Kastalve diğer protokol üyeleri ile birlikte atıldı. Törenin ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahar şenliklerine katılan Bakan Kılıç daha sonra Osmaniye'den ayrıldı.



İE (SÜ/RT)