Palandöken ve Konaklı Kayak Markezi'ndeki incemelerinin ardından Hükümet Konağı'na geçen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan Suat Kılıç ve protokol Cuma namazını kılmak için Ulu Camiye gitti. Bakan Kılıç çıkışta buz tutan merdivenlerde düşme tehlikesi geçirince korumaları kolundan tuttu.
Bakın Kılıç cami için toplanan yardım kutusuna cebinden cıkardığı 100 lirayı attı. Cami önünde toplanan kalabalığa, "Cumanız mübarek olsun, Allah kabul etsin" dedi. Vatandaşlarla ayaküstü sohbet ettikten sonra makam aracına yönelen Bakan Kılıç'a kalabalığın içinden birisi, "Sayın bakanım biraz yürü yav hemen arabaya binme yav yürü biraz Erzurum'un havasına bak" diye bağırdı. Bunun üzerine Bakan Kılıç, "Gitmiyoruz buradayız. Yürüyeceğimiz yer ayrı. Esnaf ziyaretini başka yerde yapacağız" diye cevap verdi.

CAĞ KEBABI KESTİ

Bakan Suat Kılıç Erzurum'un meşhur muammer Ustası'nda cağ kebabı yedi. Bakan Kılıç eline bıcak ve şişi alarak eti kesmeye çalıştı. Fotoğraf çeken gazetecilerin ard arda 'bakarmısınız?' dediği Bakan Kılıç, "Arkadaş dur bir işi görelim, çözelimde oraya da bakacağız" diye konuştu. Eti kesen Bakan Kılıç'a Muammer usta, "Çok güzel oldu" deyince Bakan Kılıç "Oldu tabi esnaf adamız. İlk denememizdeki başarı bu" diye cevap verdi.

Bakan Kılıç daha sonra Büyükşehir Belediyesine giderek AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti. Başkan Küükler Bakan Kılıç'a mis semaver ve Alvarlı efe hazretlerinin Hülaset-ül Hakayık isimli eserinin dualar bölümü olan Nazlı Niyazlar kitabını hediye etti.

ASLI NEMUTLU'NUN ÖLÜMÜ

Bakan Kılıç, belediyede yaptığı açıklamada Konaklı Kayak merkezinde hayatını kaybeden Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüne çok üzüldüklerini vurgulayarak, "Allah rahmet eylesin. Ailesiyle temas içerisindeyiz, acılarını paylaştık paylaşıyoruz. Benzer kazaların Erzurum'da, ya da başka bir yerde tekrarlamasını arzu etmeyiz. Bu dakikadan sonra bu konu üzerinde söz kalmadı. Son sözü yargı söyleyecek ve bir karara varacak."

 
 
HP(KS/COŞ)