Bakan Şimşek, Valilik ile Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Orman Su İşleri Müdürlüğü'nün, '14 bin çocuk ve 14 bin fidan projesi' etkinliği kapsamında Batıraman Mevkii'nde hatıra ormanında ağaç dikme törenine katıldı. Bakan Şimşek, yaz mevsimi arifesinde ikinci ağaç bayramı kutladıklarını belirterek, ağaç dikmenin bir sadaka olduğunu söyledi. Şimşek, "Batman'ın yüzde 82'si ağaçsızdır. Sadece yüzde 8'i orman görülen bu şehrimizi daha da yeşillendirmek zorundayız. Türkiye'de refah düzeyi yükseliyor, eğitim seviyesi gelişiyor" dedi.

Bakan Şimşek, kamu yararına çalışma projesi kapsamında bölgedeki illere tahsis edilen kontenjanın arttırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Yeni teşvik sistemi ile birlikte bu bölgeye hakikaten özel sektör kanalı ile ciddi yatırımlar çekmeye çalışıyoruz. Eminim ki Batman ciddi cazibe merkezi haline gelecek. Çünkü talepler yoğun. Batman'da ikinci organize sanayi bölgesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kamu yararına çalışma programı kapsamında bölgedeki illere kontenjan veriyoruz. Batman'da aralarında bulunan bölgedeki illerin kontenjanları arttırıldı. Daha çok kardeşimiz geçici de olsa evine bir miktar aş götürmeye çalışacak. Bu kontenjanların illerimize hayırlı olmasını diliyorum."

VALİ: ÖZLEMİMİZ DAHA YEŞİL BATMAN

Törende konuşan Batman Valisi Ahmet Turhan, bahar mevsiminde güzel bir çalışmaya başladıklarını belirterek, "1 milyon civarında ağaç diktik. Bu alanlara yenilerini katmak istiyoruz" dedi. Ilısu Barajı'nın gerçekleşmesi ile 132 kilometrelik su yolu büyük bir göl manzarası oluşacağını belirten Vali Turhan, " Bu proje aynı zamanda Türkiye'nin cazibe merkezine dönüşecek. Maalesef ağaç kültürümüz yok. Bu çocuklara ağaç sevgisini geliştirmeliyiz. Antep İl Tarım Özel İdare, antepfıstığı başta olmak üzere elma ve ceviz fidelerini çiftçilere dağıttı. Çalışmamak için hiçbir gerekçemiz yok. Paramız var. Bize gayret düşüyor. Tek özlemimiz daha yeşil bir Batman'dır" diye konuştu.

Bakan Şimşek ve eşi Esra Şimşek, törene katılanlar daha sonra izcilerin uçurtma, çuval, yumurta ve halat çekme yarışmasını ilgiyle izledi. Daha sonra Şimşek ve beraberindekiler hatıra ormanına ağaç dikti.