Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın merkez Erkeklü Köyü yakınlarında yapımına başlanan Fen Lisesi Kampusu temel atma törenine katıldı. Törene Batman Valisi Ahmet Arslan ile birlikte gelen Şimşek, folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle karşılanırken. Türk Bayrağı'nı sallayan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende konuşan Şimşek, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bundan 10 yıl önce eğitime ayrılan kaynak 11.3 milyar lira idi. Biz bu rakamı 2013'te 68.1 milyar liraya çıkartacağız. Tam 6 kat. Eğitime önem veriyorsanız, eğitime daha çok kaynak ayırmanız lazımdır. Bundan daha açık, daha net bir tutum olamaz. 357 bin öğretmen kardeşimizi işe aldık. Hakikaten öğretmen açığını kapatmamız, ülkemiz açısından önemli bir konudur. Bununla yetinmedik, 181 bin 500'e yakın derslik yaptık. Bugün burada temelini attığımız okul 16 derslik. Gerçeği burası bir kampus, ama Türkiye'de 181 bin 500 tane derslik açtık. Bakın Avrupa'nın 2007 yılında, eğer 100 lira ise, şimdi 98 liraya düşmüş. Türkiye bu dönemde memleketin dört yanına ihtiyaç olan yatırımları götürmüş, önümüzdeki 40-50 yıla zemin hazırlayacak önemli yatırımlar yapılmış, bununla birlikte milli gelirini de kriz öncesi eğer 100 ise, bugün 115'ler seviyesine taşımış bir ülkedir. Batman'da tüm ilçelerde hatta beldelerde tekstil atölyeleri açılmıştır. Bugün en küçük ilçemiz Hasankeyf'te 100 kişinin çalıştığı tekstil atölyesinin açılışını yapacağız. Gelen yatırımcıdan 12 yıl boyunca sizden vergi almıyoruz. Siz 10 liralık yatırım yapın biz size 116 lira verelim diyoruz. Faiz desteğini verelim, bedava yer verelim diyoruz."

Konuşmasının son bölümünde bölgedeki gelişmelere değinen Şimşek, Batmanlı hemşerilerinin dedikodu, safsatalara, fitne, fesada hiç izin vermemesini isterken, iş yapanların, hizmet yapanların zaten bunlara zamanı olmadığını söyledi. Bakan Mehmet Şimşek, şöyle devam etti:

"Batman ve ülkemiz hızla gelişiyor. Açık ve net konuşuyorum, terör olayı olmasa, bu bölge çoktan mevcut durumundan kat kat daha gelişmiş olurdu. Daha hızlı gidemiyorsa bunun tek bir sebebi; bölgedeki terör, şiddettir. Onun için hepimizin burada huzura, barışa, sükunete ve istikrara sahip çıkmamız lazım. Bunlar hemşerilerimizin menfaatinedir. Çünkü şiddetle bir yere varılmıyor. Şiddet içinde hiçbir sebep kalmıyor. Bizim tek derdimiz ülkemizin demokratik haklar anlamında, temel haklar anlamında gelişmesidir. Tüm zenginlikleriyle ve farklılıklarıyla ülkemizin daha ileriye gitmesidir."

Bakan Şimşek daha sonra okulun temelini Vali Yılmaz Arslan'la birlikte attı.