Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 28 Şubat süreci ile ilgili duygu ve düşüncelerini takipçileri ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'den paylaştı. Bakan Şimşek, "1000 yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat'ın 15 yıl geçmeden nasıl tertipçilerinin elinde patladığına bugün bir kez daha şahit oluyoruz" diyerek, 15 yıl önce milletin iradesine ipotek koymaya cüret eden karanlık güçleri, bugün saklandıkları karanlık kuyuların bile artık gizleyemediğini söyledi. 15 yıl önce bu ülkenin Başbakan'ına dil uzatıp onu hakir gören güçlerin bugün yargının önünde yüce millete hesap verdiğini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları belirtti:

"15 yıl önce gümüş yüzük taktığı için ordudan atılan subaylarımızın yüreklerine bugün demokrasinin serin suları çarpıyor. 15 yıl önce demokrasinin üstüne sürülen tanklar, artık demokrasiye hizmet için yürüyor. 15 yıl önce bu topraklarda değildim ama, çok uzaklardan izlediğim tablo karşısında sadece ve sadece hüzünleniyordum, üzülüyordum, acıyordum. Ne acılar yaşandı, ne ocaklar söndü, ne masum insanlar ateşe sürüklendi, ne çok zulüm işlendi, inanan ve ülkesini seven insanlara karşı. Ama, şükür ki bugün takımın içindeki gönüllü bir nefer olarak o kara bulutların tek tek zail olmasını zevkle ve mutlulukla izleyebiliyorum. Bütün bu olumlu gelişmeler şüphesiz aziz milletimizin desteği ve Sayın Başbakanımızın ve ekibinin dik duruşu sayesinde olmuştur. Şüphesiz ki ülkenin istikrarlı bir hükümet tarafından iyi yönetilmesi, demokratik taleplerin karşılık bulmasına, karanlıkların aydınlığa dönüşmesine imkan tanımıştır. Bu topraklar özüne, sözüne güvenilir gerçek sevdalılarına kavuşmuştur."

"ZALİMİN ZULMU VARSA MAZLUMUN ALLAH'I VAR"

Maliye Bakanı Şimşek, memleketteki istikrarın devam etmesi ve o günlere bir daha dönülmemesi için sürekli Allah'a dua ettiğini de belirterek, "Sizin de dualarınızla, çalışmalarınızla, ülkeye duyduğunuz güven ve sevginizle bu temenniye büyük katkı sağladığınızı çok iyi biliyorum. 28 Şubat sürecinde haksızlığa uğrayan bütün vatandaşlarımız için aydınlık günlerin geldiğine bütün kalbimle inanıyorum.

Bin yıl sürecek denilen ve millet nezdinde çoktan mahkum olan post modern darbe süreci şükür ki 15'inci yılında yargı önünde. Ülkemiz bu şüpheye dayalı düşüncelerden o kadar çok enerji ve zaman kaybetti ki hakikaten hayıflanmamak elde değil. 28 Şubat'ta mağdur edilmiş bütün kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Allah sabırlarını karşılıksız bırakmasın. Amin. Sohbetime yine anlamlı olduğunu düşündüğüm bir nidayla son vermek istiyorum. Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah'ı var" dedi.


FA(GG/AAA)