İncelemelerde bulunmak üzere seçim bölgesi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğleden sonra, Kuzey Irak'ın Erbil kenti ile Batman'da faaliyet gösteren 2 eğitim kurumunun ortak düzenlediği, eğitim ve kültür şenliklerine katıldı.

Kuzey Iraklı öğrencilerin Türkçe ve Kürtçe şarkılarını dinleyen Bakan Şimşek, öğrencilere teşekkür ederek, "Dünyanın birçok ülkesinde bini aşan Türk okulları var. Bu okulların hepsinde bizlerle diğer insanlar arasında birer köprü görevi görüyorlar. Asıl olan bu sevgi ve hoşgörü dilini konuşabilmektir. Bugün Batman ile Kuzey Irak'taki öğrenci kardeşlerimiz arasında bir kardeşlik köprüsü, bir dostluk ortamı oluşturulmuştur" dedi.

İstanbul ve Kuzey Irak'tan gelen işadamlarının da bulunduğu salonda konuşmasının devamında Kürtçe konuşan Bakan Şimşek, "Türkler ve Kürtler bin yıldır birlikteler. Biz kardeşiz, biz komşuyuz. Kimse bu kardeşliğimizi bozamaz. Bu kardeşliğimiz illebet devam edecektir" dedi.

Kuzey Irak'ın Dohuk kentinden gelen ortaokul öğrencisi Dahat Muhlis'in okuduğu, İbrahim Tatlıses'e ait, 'Tükendi nakdi ömrüm' ile 'Eşarbını yan bağlama' şarkısına Bakan Şimşek ve salondakiler alkışla eşlik etti.