Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti İl Başkanlığı 4’ncü Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Bitlis’e geldi. İsmail Eren Spor Tesisleri'nde düzenlenen kongreye, Bakan Şimşek'in yanı sıra, Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bazı bakanların tebrik mesajları okundu.

Kongrede konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuşmasına Kürtçe selamlamayla başladı. Bakan Şimşek, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden göç ettiklerini, aslen Bitlisli olduğunu bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. AK Parti'nin tarih yazdığını söyleyen Bakan Şimşek, eğitimin önemine vurgu yaptı. Bakan Şimşek, Türkiye'nin 80 yıl boyunca dönem dönem büyük sıkıntılar yaşadığını da belirterek şöyle konuştu:

"Kürt sorunu istismar ediliyor. Bizler kardeşiz bugün geçmişte olduğu gibi inkar siyaseti yok. Benim anam babam çiftçi. Kürt bir kardeşinizim, bunda ayrımcılık olabilir mi? Ne zaman Türkiye güzel bir noktaya gelse o zaman nifak tohumları atılıyor. İşte bunların olmaması için desteğinize ihtiyacımız var. Bizler bütün sorunları çözdük demiyoruz. Ama inşallah bu Kürt sorununu da çözeceğiz. Bizim için bütün diller de etnik kökenler de birer zenginlik kaynağıdır. AK Parti'nin hizmetlerini çok iyi biliyorsunuz. Biz bu davaya hizmet ettiğimiz müddetçe bu yatırımlar devam edecek ve Türkiye dünyada ve bölgesinde hak ettiği yere gelecek. Daha çok çalışmamız lazım. Bu teşkilat tabiki zaman zaman yenilenecek. Buda bizleri diri tutmak için büyük bir gelişimdir."

KAR TÜNELLERİNDE YÜRÜDÜ

Bakan Şimsek, kongre salonuna giderken Bitlis'teki kar tünellerini görünce şaşırdı. Aracından inen Bakan Şimşek, AK Parti Bitlis milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler ile birlikte bir süre kar üstünde yürüdü.

İlk defa bu kadar çok kar gördüğünü söyleyen Bakan Şimşek, kar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kongre sonrası karayoluyla Van'a geçecek olan Bakan Şimşek, oradan da uçakla Ankara'ya dönecek.