Emniyet Müdürlüğü'nün, "Bütün Batmanlıları Çanakkale'ye götüremiyorsak, Çanakkale'yi Batman'a getiriyoruz" adlı resim sergisinin açılışına, Maliye bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Turhan, AK Partili Milletvekili Ziver Özdemir ile protokol üyeleri katıldı. Sergi açılışında Kürtçe 'Hoşgeldiniz' diyerek konuşmasına başlayan Bakan Şimşek, Çanakkale sergisi etkinliğinin bir hafta süreyle devam edeceği Batman'da birlik ve beraberliğin güzel bir yansıması olacağını söyledi. Batman'a Çanakkale sergisiyle birlikte baharın erken geldiğini söyleyen Maliye bakanı Mehmet Şimşek, şöyle dedi:

"Hepimizin içinde Çanakkale ruhu vardır. Biz biriz, beraberiz. Gazilerimizin evlatlarıyla gurur duyuyoruz. Duyguları bizi de duygulandırdı. Çanakkale ruhu tekrar Batman'da yaşatılacak. Gazilerimizin çocukları bugün bize Çanakkale ruhunu yaşatmaları Batman'a baharı erkenden getirdi."

Babası Mirza Akyol'u Çanakkale Savaşı'nda gazi olan 65 yaşındaki Ferfor Akyol, Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, Türk ve Kürtler'in kardeş olduğunu söyledi. Yaralı olarak Çanakkale savaşından kurtulan babasını anlatan Akyol, "Tek bir evladım var. Onu da dünyanın malına değişmem. Tek isteğim var, artık barış, huzur olsun. Gençler ciğerimizdir. Onlara bir şey olmasın. Anneler ağlamasın. Büyüklerden tek isteğim var; o da barış ortamını sağlasınlar. Anneler artık gözyaşı dökmesin" dedi.

Çanakkale gazisi 110 yaşındaki Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da, Çanakkale sergisi nedeniyle davet edildiği Batman'da gördüğü ilgiye teşekkür ederek, "Çanakkale savaşı tüm halkları omuz omuza verip mücadele ettiği bir savaştır. Çanakkale bir destandır. Artık Mehmetçik-polis vurulmasın. Gençler öldürülmesin. Et-tırnak gibiyiz. Kimse bizi birbirimizden ayıramaz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek ile birlikte gazilerin çocuklarına çiçek verirken, Vali Ahmet Turhan, Milletvekili Özdemir de Batman'a konuk olan gazilerin çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.



AA(GG/İD) (FOTOĞRAF)