Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önce Batman'ın Beşiri ilçesinde müslüman Ferzende Karabulut ve Hanım Kıyanç'ın taziyesine katıldı. Bakan Şimşek, daha sonra 1965 yılında Almanya'ya göç eden ve 3 gün önce Almanya'nın Oldenburg kentinde yaşamını yitiren, vasiyeti gereği memleketi Beşiri'deki mezarlıkta toprağa verilen Türkiye Yezidileri Temsilcisi Ahmet Aslan'ın eşi Sabriye Aslan'ın, taziyesine katıldı.

BAKAN TAZİYEYE GELDİĞİ İÇİN MİNNETTARIZ

Batman Valisi Yılmaz Arslan ve Ak Partililer ile birlikte aileyi ziyaret eden Bakan Şimşek, Sabriye Aslan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan ve beraberindekileri karşılayan Sabriye Aslan'ın yakını İbrahim Bulut, "Avrupa'ya göçler yüzünden giderek yalnızlaşıyoruz. Biz yezidilerin nesli tükenmek üzere, kelaynak kuşlarına dönüştük. Bakan'ın taziyemize gelmesi bizi duygulandırdığı kadar da sahipsiz olmadığımızın işaretini veriyor. 1977 yılından itibaren Avrupa'ya göç eden yezidiler, demek ki gönülleri ve gözleri hala bu topraklarda olduğu için cenazelerini buraya getiriyorlar. Bakan Şimşek'in taziyemize gelmesi bizi onurlandırdı. Yalnız olmadığımızın işaretini verdi. Türkiye'de ilk kez bir bakan taziyemize geldiği için minnettarız" dedi.

VATAN HASRETİYLE YANIP TUTUŞUYORUZ

Almanya'da yaşayan ve taziye için Batman'a gelen Sabriye Aslan'ın akrabalarından Nejdet Aslan ise, "Almanya'da güzel yerlerimiz de var, mezarlıklar da var. Fakat bazı insanlarımız bu vatanın hasretiyle yanıp tutuşuyor. Ne kadar güzel olursa olsun Almanya, insanlarımız gömülmek için vatanını tercih ediyor. Tek isteğimiz; cenazelerimiz geldiği zaman Diyarbakır Havalimanı'nda olsun, İstanbul Havalimanı'nda olsun bize biraz kolaylık sağlanması" diye konuştu.

BİZDE AYRIMCILIK YOK

Maliye Bakan Şimşek, hangi dine mensup olursa olsun bütün vatandaşların birinci sınıf olduğunu dile getirerek, "Tüm vatandaşlarımız birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Yani inancı ne olursa olsun, bizde ayrımcılık yok. Hepinizin başı sağ olsun. Bir sıkıntınız olursa da her zaman kapımız açık. Cenazeleriniz geldiği zaman bizim arkadaşlarla diyaloga geçerseniz, elimizden geleni yapacağız" dedi.