Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anneler Günü'nde annesine duyduğu özlemini, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdığı satırlarla paylaştı. Bakan Şimşek, daha 4 yaşındayken annesinin öldüğünü belirterek, "Hayal meyal hatırlıyorum desem bile emin değilim. Türkçe'yi yeni yeni söktüğümde isminin Mehdiye olduğunu yıllar sonra elime geçen eski bir hüviyetten fark ettim. Bir anne şefkatini, kucağını, kokusunu, sıcaklığını hiç bilemeden geçen bir çocukluğun ne olduğunu da pek anlamadım galiba. Babamın yıllarca annem olmadan ömür tüketmesi esnasındaki duyguları konusunda da çok bilgim yok, muhtemelen derin acılar yaşamıştır" dedi.

Bakan Şimşek, "Hep derin bilinmezlik ve merak üzerine kurulu olan anne özlemimi öbür dünyada giderebileceğim konusunda bir umudu besliyorum" diyerek, annesi hayatta olanlara tavsiyelerde bulundu. Şimşek, "Bu konuda diyeceğim şudur; Annesi yaşamakta olanlar kıymet bilsinler, ellerini öpüp saygıda kusur etmesinler. Ana gibi yar olmuyor hiç bir zaman, cennet onların ayakları altında ise o ayaklar çokça öpülmeli. Filistin ve Suriye'de yavrusunu şehit veren anaların gününü kutluyorum. Ülkemizde terör belasında oğullarını şehit veren anaların anneler gününü kutluyor, hepsinin teker teker ellerini öpüyorum" dedi.

Bakan Şimşek, Anneler Günü ile ilgili mesajlarını Hz. Muhammed'in, "Annesinin gönlünü kıran büyük günah işlemiş olur", Emile Zola'nın "Anne, hayatın sonsuzluğudur" ve Balzac'ın da "Bir anne yüreği, dibinde af bulunan bir uçurumdur" sözleriyle tamamladı.



FA(GG/SS)