Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Sason İlçesi'nde yapımı tamamlanan 200 yataklı kız- erkek yurdu binasının açılışını yapıp, 200 yataklı kız öğrenci yurdu binasının da temelini attı. Anneler Günü'nü kutlayan Bakan Şimşek, ilçede annelere çeşitli armağanlar dağıttı. Şimşek, "Kız öğrenci yurdu temelini atıp, eğitimde kız çocuklarına da fırsat veriyoruz. Daha önce kız öğrenci sayısı gerilerdeydi ama şimdi erkeklerle aynı oranda. 4+4+4 önemlidir. 25 yaş üstü okula getirilen süre 6,5 yıldı. Dünyada ise ortalama 11 yıldı. Biz, Türkiye'de bu oranı 12 yıla çıkaracağız. Türkiye 12-14 yıllık asgari eğitim sistemine geçmiş oluyor" dedi.

Özelleştirilen Tekel depolarının daha önce yakılarak tütünün istiflendiğini anımsatan Şimşek, "Artık o depolar şimdi birer üretim merkezine dönüştü. Kozluk'ta 200'den fazla işçi tekstil üretiyor. Şimdi o depolarda yakılan bir şey yok. Aksine istihdam var. Beşiri'de de Tekel tütün depolarında İspanya'ya tekstil ürünleri ihraç ediliyor. Batman'daki Tekel depolarında iki bine yakın işçi çalışıyor. Batman'da seçenekler gittikçe artacak. Geçmişte de teşvikler veriliyordu. Fakat şimdi daha güçlü teşvikler var. Yatırımlar çok hızlı bir şekilde artıyor. Batman'da fabrika kurmak için sırada 60 yatırımcı var. Birlik ve beraberliğimizi bozacak, fitne, fesattan uzak olmamız gerekiyor. Temel hak ve özgürlük anlamında gelişmiş ülkelerle arayı hızla kapatıyoruz" dedi.

Fenerbahçe taraftarı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Galatasaray'ın şampiyonluğunu da kutladı. Her şeyden önce Galatasaray'ı tebrik ettiğini söyleyen Şimşek, "Gerek final gerekse de final maçları öncesinde Galatasaray ciddi bir başarı elde etti. Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen finali oynamayı hak ettiler. İki takıma da Avrupa'da başarılar diliyorum" dedi.

Temel atma töreni sonrasında etrafını saran çocuklara oyuncak dağıtan Şimşek'e, Vali Ahmet Turhan da yardım etti. Sason'da engelli Ercan Baran da Şimşek'ten tekerlekli sandalye ile iş talebinde bulundu.