Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gazikent Üniversitesi'nde çekimleri gerçekleştirilen 'Abbas Güçlü ile Genç Bakış' programına konuk oldu. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen ve gündeme ilişkin konuları değerlendiren Bakan Şahin, son zamanlarda artan şiddet konusuyla ilgili, "Erkeklerin dünyasına da bu işi taşımalıyız. Erkeklerin kendi içinde de bu işi yapan zavallı erkekleri yalnızlaştırmalıyız. Toplumun bir seferberliğini düşünürsek yalnızca kadınların kendi içinde organizasyonlarıyla bu çözülmeyecek bir konu" dedi.

Bakan Şahin, şiddetin sebeplerinden bahsederek, "Koruyucu önleyici tedbirler, şiddeti koruyucu önleyici tedbirler nelerdir? Koruma faktörleri nasıl olacak? Önleme faktörleri nasıl olacak? Mülki amirin görevi nedir? Hakim ne yapacaktır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bunu önlemek için destek mekanizmaları nelerdir? Kanuni alt yapıya baktığınız zaman 30 maddenin 3 maddelik bir yasada o 30 madde temel bir yasaya dönüşmüş durumdadır. Neden şiddet oluyor? İstatistik verilerdeki risk faktörü nedir? Konularının en önemli temel nedeni, birey olarak kız çocukları okumadığı zaman, ekonomik olarak ailenin seviyesi düşük olduğu zaman, bir de göç varsa, geleneksel aile yapısından modern aile yapısına geçiş varsa, kırsaldan kente göç varsa, aile bu geçişleri yönetecek kapasitede değilse, üretme kapasitesi zayıfsa o zaman şiddet kendiliğinden oluşabiliyor" diye konuştu.

Erken yaşta evliliklerin önüne geçebilmek için de çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Şahin, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, daha sonra AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği yemeğe katıldı. Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada ise, "Biz hiç bir zaman makamımızı hevesin ve nefsin makamı olarak kullanmadık. Makamların büyüdükçe hesabın zorlaşacağını, sorumluluğumuzun ve emanetin büyüdüğüne inandık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak bugün benim alanım icracı bir bakanlığa dönüştürüldü. Bakanlıklar içinde 7'nci büyük bütçe olan bakanlığımız 74 milyonun sosyal devlet olarak yanında olma bakanlığıdır. Sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimi bakanlığıdır" dedi. Bakan Şahin, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kırk Ney Bir Nefes' adlı konsere de katıldıktan sonra, Ankara'ya hareket etti.

ZG(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)