Rize merkeze bağlı Alibaba Köyü'nde bu yıl açılan Rize Polis Meslek Yüksekokulu'nun 2012- 2013 öğretim yılı açılışı için düzenlenen törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Artvin Valisi Necmettin Kalkan ile davetliler katıldı. Tören öncesi binaya getirilen çiçekler sıkı bir aramadan geçirildi.

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, polis teşkilatının terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri ile bilikte amansız bir mücadele sürdürdüğünü   belirtti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, vatandaşların can ve mal güvenliği ile toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak gibi çok önemli bir görevi üstlenmiş olan polis teşkilatının, sorumluluğunun bilinci ile büyük bir özveri içerisinde tüm gücüyle çalıştığını belirtti. Bakan Şahin şunları söyledi:

"Günümüzün en çok konuşulan konularından biri olan özgürlük ve güvenlik denkleminin sağlıklı yürütülmesinde en kritik konulardan birisi, hiç şüphe yok ki güvenlik hizmetini yürüten personelin ve yetkililerin eğitim düzeyidir. Polis eğitiminde iki temel hedefimiz söz konusudur. Birincisi hukuk ve insanla ilgili olanıdır. İkincisi ise mesleğinde ve yeni teknolojiyi kullanmada çok iyi olabilmesidir. Şu anda polis teşkilatımız bu noktalarda çok itibarlı bir konuma erişmiş durumdadır. Demokratik toplumların özünde olan halka karşı sorumluluk ve hesap verebilirlik ilkelerinin güvenlik birimlerimizde tam olarak işliyor olması, her şeyden önce bu hizmetleri sunan personelin kaliteli bir eğitim almasından, bu eğitimin meslek süresince de sürekli geliştirilmesi ve korunmasındandır.”

Törenin ardından Bakanlar Yazıcı ve Şahin polis okul binasını gezdi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Trabzon'a geçen iki Bakan, buradan uçakla Ankara'ya hareket etti. 



MK(TM/COŞ)