İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti Edirne merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, partinin Türkiye’de siyasete nitelik kazandırdığı görüşünü savunarak, "Siyaset bu ülkede en nitelikli, en medeni, ‘ben varım’ diyen, zengin, fakir ayrımı olmaksızın bu ülkeye sevda duyan herkesin yaptığı, yapabildiği bir iş oldu" dedi. Ak Partililerin çoğunun dar gelirli, orta gelirli, memur, işçi olduğunu, az sayıda patron bulunduğunu söyleyen Şahin, "Ak Parti ile siyaset doğrudan sahiplerini buldu. Ak Parti, kendi düşünen, kendi konuşan ve kendisi yapan bir siyasetin adresidir, fark bu arada. Buna Türkiye ihtiyaç hissediyordu" dedi.

AK Parti’nin bugünkü anketlerde oyunun yüzde 53-54-55 bandında olduğuna işaret eden Bakan Şahin, "Bir partiye oy verip pişman olanlar oldu, bu ülkede. Bize oy verip pişman olan yok, aksine AK Parti’ye oy veremeyip de ‘keşke verseydim’, ‘versem mi?, vermesem mi?’ diyenler var. İstanbul’da Osmanlı’dan kalma eski sözlerden biri ‘Adet budur ahirde gelir bezme ekabir’, Edirne’de galiba ‘ya bir dahakine vereyim’ diyen gruptan” diye konuştu.

“MEMLEKETİ BÖLMEK İSTİYORUM DİYECEK KADAR ÖZGÜR”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ‘memleketi bölmek istiyorum’ diyebilecek kadar Türkiye’nin özgür olduğunu söyledi. Türkiye topraklarını asla böldürmeyeceklerini kaydeden Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük Atatürk’ün dediği gibi eğer mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır. Biz değerlerimizden sapmamalıyız, duygularımızda ayrışmaya gitmemeliyiz. Gidiliyor mu, gitmek isteyenler var mı? Var, bir takım beyinsizler var. Biz bunun cevabını siyaseten de icraat olarak da veriyoruz, vereceğiz. Başbakanımızın dediği gibi ‘bu toprakların üzerinde 1 bölü 78 milyon paydalı tapunun üzerinde operasyon yaptırmayız.' Bu toprakları kimse bölemez, böldürtmeyiz. Edirne'den Hakkari'ye bir bütündür bu topraklar. Nedir derdin sıkıntın ‘özgürlük’. Hangi özgürlükten bahsediyorsun. O zaman tutuklanınca şikayet etme, özgürlük yoksa dışarıda. Farkı yok içerde demek ki. Neden şikayet ediyorsun, demek ki var dışarıda özgürlüğün. Yani özgürlük yoksa, içerisi ile dışarının bir fark yok, neden tutuklamalardan şikayet ediliyor. Niye, mahkumiyetten şikayet ediliyor, o zaman. Demek ki var dışarıda özgürlük, hem de o kadar var ki ‘Ben bu memleketi bölmek istiyorum, özgürlük, özerklik yetmez. Bilmem ne istan yapmak istiyorum’ diyecek kadar özgürlük var. İnkar edemezsin. Tek inkar ettiğin şey var olan özgürlükleri, varlığını inkar ediyorsun. Yaşadığın özgürlüğün varlığını söyleme özgürlüğün yok, çünkü kafan, kalbin, düşüncen ipotekli. Onu söylemeye özgür değilsin. Var olan sonuna kadar yaşadığın özgürlükleri var deme özgürlüğün yok. Çünkü orada tutsaksın, yanlış bir yerde tutsaksın. Biz de seni tutsak yapan, sana sanal özgürlük yok dedirten, o güçle de müdahale ediyoruz. Seni de seni konuşturanı yok ederek, seni de senin yapını da bölücüler ve uzantılarını da özgürleştirmeye çalışıyoruz. Çok derin bir iş, çok kapsamlı bir iş."

KORUMALARIN AYAKKABI NÖBETİ

Kongredeki konuşmasının ardından salondan ayrılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Romanların yaşadığı Yıldırım Hacısarraf Mahallesi’ne gitti. Burada Raşit Başparmak’ın evine misafir olan Bakan Şahin, Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, ev halkı ile birlikte mercimek çorbası içti.

Başparmak ailesi ile sohbet eden Bakan Şahin’in eve girerken çıkardığı ayakkabılarının kaybolmaması için başında koruma polisleri bekledi. Bir süre sonra ayakkabıları eline alan korumaları Bakan Şahin’in evden çıkışına kadar ayakkabıları yere bırakmadı.

PARTİLİSİNİN CENAZESİNE KATILDI

Bakan Şahin daha sonra eşi Mualla Aleşgür’ü bu sabah kaybeden AK Parti Edirne teşkilat üyesi İlhan Aleşgür’e taziye ziyaretinde bulundu. Küçükpazar Umurbey Mahallesi’nde Sarıcami’deki cenaze namazına katılan Bakan Şahin eşin kaybeden Aleşgür ile birlikte saf tutarak namaz kıldı. Oradan Edirne Valiliği’ne geçerek Vali Gökhan Sözer’i makamında ziyaret etti.

SURİYE SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Edirne Valisi Gökhan Sözer’in badem ezmesi ile Selimiye Camii minyatürü hediye ettiği Bakan Şahin, gazetecilerin Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgesinde dün gece çıkan çatışmayla ilgili sorularına cevap vermedi. Edirne Valiliği’nin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Bakan Şahin, Edirne’den karayolu ayrıldı.