Ordu'da düzenlenen 'Sivil Toplum Kamu Diyaloğu' toplantısına katıldıktan sonra önce valiliğe geçerek İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği çalışmaları hakkında bilgi alan, daha sonra İl Genel Meclisi Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, buradan da Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılış törenine katıldı. Merkeze bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılışına bakanın yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, Garnizon Komutanı Albay İsmail Güzey, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bu bina biraz kenarda, mahalle arasında butik bir bina, ama hatırası olan sempatik ve saygı duyulması gereken bir yer. Sağlık bilimleri alanında Ordu'muzun üniversite olarak bir merkez olması hepimizin ortak hedefi ve arzusuydu. O arzunun gerçekleşmiş olması bugün diş hekimliği fakültesi ve klinikleriyle birlikte görmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. İyi temeller üzerine, iyi ilkeler üzerine geliştirilen bir eğitim kurumu olarak Ordu Üniversitemiz zamanla kendisini daha da büyütecektir. Bu büyüme sayısal büyümenin yanında nitelikli bir büyüme de olacaktır, kutluyorum" dedi.

Bakan Şahin daha sonra beraberindeki protokol ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Bakan Şahin açılışın ardından fakülte binası, klinikler ve eğitim gören öğrencilerin bulunduğu sınıfları gezdi. Öğrencilerle oldukça keyifli sohbetler yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, tüm öğrencilere başarılar diledikten sonra Ünye İlçesi'ne hareket etti.

İlim Yayma Cemiyeti tarafından yapımına başlanacak olan 120 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada da yaptığı konuşmada katkısı olanlara teşekkür etti. Bakan Şahin konuşmasının ardından beraberindeki Ordu Valisi Orhan Düzgün ve protokol üyeleriyle birlikte harç butonuna basarak ilk harcı attı. 

Halilefendi Sosyal Tesisleri'ne geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Ünyeliler Derneği (ÜNDER) tarafından düzenlenen 'Beyoğlu Sohbetleri' isimli programa katıldı. Bakan Şahin, geceyi Ordu'da geçirecek.



EK (İS/RT)