Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Şırnak'ta Vali Vahdettin Özkan tarafından karşılandı. Vali Özkan, yaptıkları çalışmalar hakkında Şahin'e bilgi verip, "Şırnak il merkezi Cizre'si, Silopi'si, Beytüşşebap'ı, Uludere'si ile son 10 yılda hizmetler nazarında bir çok hizmetle buluştu. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde parlamentomuz çok iyi bir çerçeve çizdi. Hükümetimizin programı ile sağlıktan eğitime, ulaşımdan iletişime her alanda bütün işlerin planda, programda olması hem de bunun parayla buluşturulması yönünde hiçbir sıkıntımız olmadı. Bu vesile ile hükümetimize tüm Şırnaklılar adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

74 MİLYON BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ

Bakan Şahin, Şırnaklı kardeşleriyle buluşmak, birlikte iftar yapmak ve bakanlığıyla çalışmalarda bulunmak için kente geldiğini belirten Bakan Şahin şunları söyledi:"Bu bölgenin bir evladıyım. Bölgenin bakanıyım aslında Şırnak'ın da bakanı olarak da bir sorumluluk alıyorum. Bu topraklar bizim için çok önemli. Buradaki kardeşlerimiz, ağabeylerimiz bizim için çok kıymetlidir. Bize 780 bin kilometre karede 74 milyon insanımızı birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz. Bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz." 

Bakan Şahin, bölgenin kadınına, gencine, çocuğuna daha güçlü hizmet vermek istediklerini belirterek, "Devletin şefkat elini burada çok daha fazla güçlendirmek istiyoruz. Dediğim gibi bu bölgenin bir evladı olarak, bir kızı olarak bunun üzerimde çok büyük bir sorumluluk olarak hissediyorum. Amacımız ve hedefimiz bölgeler arası kalkınmışlık farkını tamamen gidermek. İstanbul'da, Ankara'da ne varsa Şırnak'ta, Hakkari'de onun olmasını sağlamaktır. Biz bunun için gayret ediyoruz. Gayretimizin başarılı olması için halkımızın da desteğine çok ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Şahin teşvik yasası çıkardıklarını ve Şırnak'ın da 6'ıncı bölge olarak teşvik aldığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yatırımcının buraya gelip yatırım yapabilmesi için en önemli şey güvendir. O yüzden buradaki terörle mücadelede özellikle yatırım noktasında ciddi sorunlarla karşı kaşıya kalıyoruz. Hesabını kitabını yapan yatırımcı gelirken, burada özellikle getirdiği yatırımın mali karşılığı ile beraber bölgenin güvenine ve istikrarına bakıyor. İşsizlik sorununun çözülebilmesi bölgeye daha iyi ve daha güçlü bir hizmetin gelebilmesi için de biz artık bu gözyaşının dinmesi içinde terörün tamamen bitmesini çok önemsiyoruz. Burada Şırnak halkını ve bölge kadınlarını, bölgedeki kız kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Biz burada bu kadar çaba, bu kadar gayret, bu kadar uğraşma karşılığında bunu başarabilmenin tek yolu birbirimizi anlamamız ve sevmemizdir. Birbirimizi çok iyi tanımamız niyetimizin ne olduğunu çok iyi anlatmamız gerekir. Geldiğimiz noktada da hastaneler, yollar,eğitim hizmetleri ,sosyal politikalarla yapılanma bunlar önemli, ama yeterli değil. Yeterli olabilmesi için milletimizle, halkımızla daha iyi bir işbirliği içerisinde önce bu terörle mücadelede başarıyı kazanmamız lazım. Bu tek başına güvenlik güçleri ile yapılacak olan bir mücadele olmadığını da biliyoruz. Sosyal politikaların çok daha güçlenmesi gerektiğini de biliyoruz. O yüzden biz kendi görev alanımız içerisinde bu bölgenin bu şehrin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu bölgenin bu şehrin insanları da kendi medeniyetlerine kendi tarihine yakışır bir şekilde gereğini yapıyor ve ben yaptığına inanıyorum. Daha da güçleneceğine inanıyorum, ümitliyim. Allah'ın izni ile biz bunu birlikte başaracağız, bir olacağız, birlikte olacağız ve birlikte Şırnak, birlikte Türkiye olacağız."

Bakan Şahin, daha sonra Ak Parti il teşkilatını ziyaret etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ziyareti sırasında kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı.



EK (GG/RT)