Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bu akşam saatlerinde özel uçakla inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Siirt'e geldi. Vali Musa Çolak'ı makamında ziyaret eden Bakan Şahin, bakanlığının yeniden yapılanladırıldığını ve yoksullukla, engelli bireylerle çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Yaşlılarla da ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Şahin, şöyle dedi:

"Bugün evde bakım alan ailelerimizi ziyaretimizde gördüğümüz gibi hamdolsun engelli vatandaşlarımızla ilgili eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdamla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yaşlılarımızla ilgili benzer çalışmalar yapıldı. Bu bölge için belki huzurevleri, geleneksel aile yapımız bizi biz yapan değerler bakımından çok fazla gereksinim hissedilmiyor. Ama batıya gittikçe, kentleşme, göç, büyük şehirlerde yaşam zorluğu dolayısıyla yeni farklı sorunlarla farklı hizmet alanları ihtiyacı oluşuyor. Burada iki önemli çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezimizi bitirdik. Şu anda iç donanımı ile uğraşıyoruz. Bayramdan sonra da onun açılışı için yeniden gelebiliriz. Sevgi evlerimiz o da tamamlanmak üzere. Sevgi evlerimizi tamamladığımız zaman yetiştirme yurdundaki koğuş sisteminden çıkıp, sevgi evi sistemine geçeceğiz. Bu çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Amacımız 2013 yılı planlamasını yaparken Siirt ile ilgili planlamayı Siirtlilerle beraber yapmak ve ihtiyaç analizlerini ona göre çıkarmaktır."

Ak Parti il başkanlığını da ziyaret eden Bakan Şahin, daha sonra şehit ve gazi aileleriyle Polisevi'nde iftar yemeğine katıldı. Daha sonra Aydınlar İlçesi'ne giden Şahin, burada Fakirrullah Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Şahin, ilçede önce Ayşe Yıldız'ın ardından da 6 çocuklu Kaya ailesinin evine konuk oldu. Şahin, Hamza Kaya'nın kas hastalığı nedeniyle felç olan 4 çocuğunun tedavisiyle ilgileneceğini belirtti. Şahin, daha sonra Siirt kent merkezindeki Yeni Mahalle Polis Merkezine gitti. Bahçede polislerle sahbet eden Şahin, Güreş Caddesi'nde esnafları da zayaret etti.