İdris Naim Şahin ve bakanlık yetkililerini taşıyan askeri helikopter saat 11.30’da Lapseki’deki futbol sahasına indi. Burada bakanı Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile Lapseki, Biga, Ezine, Gelibolu, Çan ve Bayramiç kaymakamları karşıladı. Bakan Şahin, buradan karayolu ile Şahinli Köyü’ne gitti. Çetin ailesinin hemen köy girişindeki evine gelen Şahin, burada dışarıda bekleyenlere başsağlığı diledi ve ardından eve girdi. Görüşmeye yanlızca TRT ve AA muhabirleri alındı. İçerde yaklaşık 20 dakika kalan bakan Şahin, şehidin annesi Necmiye (58), babası Recep (65), 7 aylık hamile eşi Hayrunisa (24), kardeşleri Nevzat (24) ve Eyüp Çetin (22) başta olmak üzere evde bulunanlara hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına taziye dileklerini iletti.

Ziyaretinin ardından köy camisine giderek öğle namazını kılan Şahin, daha sonra kahvede vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve kendisine ikram edilen yörenin ünlü şeftalisinden tattı.

Son olarak şehidin köy kabristanlığındaki mezarını da ziyaret eden Bakan Şahin, Lapseki’ye dönerek helikopterle Balıkesir’e gitti.



ES(İÖ/AK)