Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulun'nda bugün mezuniyet töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Genel müdürü Mehmet Kılıçlar, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Aleaddin Örsal, protokol üyeleri ve diploma alan polis adaylarının yakınları katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2 yıllık eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan 417 genç polisi Türk polis teşkilatına kazandırmanın sevincini ve onurunu yaşadıklarını belirtti. Şahin şöyle konuştu:

"Emniyet teşkilatımız, iyi eğitimiş ve üstün vasıflı genç arkadaşlarımızla yeni bir güç ve dinamizim kazanmış olacaktır. Kardeşlerimiz emniyet teşkilatımızda göreve başlayacak ve inanıyorum ki çok da başarlı hizmetler yapacaklardır. Vatandaşlarımızın biz güvenlik güçlerimizden isteği, huzur ve güven içinde endişe duymadan yaşama ve kendini korkusuzca ifade edebilme arzusudur."

'GÜVENLİK, ESKİYE GÖRE DAHA ÇOK İHTİYAÇ'

Günümüzde terör başta olmak üzere dünyadaki birçok olumsuz gelişmenin, insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale geldiğini anlatan Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Güvenlik hizmetleri, eskiye nazaran daha çok ihtiyaç duyulan hale gelmiştir. Bakanlık olarak hergün gelişen ve değişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza güvenlik hizmetlerini iyileştirerek ve geliştirerek en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi, güvenlik hizmetlerinde de vatandaşımızın memnuniyetini daima ön planda tutmak gerekir. Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına da çok ama çok özen göstermekteyiz. Çünkü inanıyoruz ki özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğin de bir anlamı kalmamaktadır."

GÜVENLİK PERSONELİNİN EĞİTİMİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususlarının, her şeyden önce personelin eğitimiyle yakından ilgili olduğunu söyledi. Şahin şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanlığı olarak polisimizin eğitimine her zamankiden daha fazla önem veriyor, bu konuda hiç bir fedakarlıktanda kaçınmıyoruz. Her yıl teşkilat mensuplarının en az yarısını hizmet için eğitime tabi tutmaktayız. Çünklü inanıyoruz ki, eğitime yapılacak yatırımların boşa gitmeyeceği aşikar bir gerçektir. Bu çerçevede hükümetler olarak güvenlik birimlerimizin eğitimi konusunda bir zihniyet değişimini gerçekleştirdik. Eğitim müfredetını insan ve hukuk odaklı hale getirdik. Müfredat değişikliğiyle birlikte güvenlik personelinin dikkat etmesi gereken etik değerler uluslararası standartlara uygun hale getirilmiş ve titizlikle uygulanmaya konulmuş. Son yıllarda polisimizin, jandarmamızın ve güvenlik güçlerimizin yakaladığı başarılarının sağlanmasında, daha eğitimli polislerin ve nitelikli personelin istihdamı büyük rol oynamaktadır."

Yüksek okul ve üniversite mezunu polis sayısının bugün yüzde 80'e ulaştığını belirten Bakan Şahin, "Bakanlıkta çalışmalarımız günü kurtarmak amacıyla yapılmamaktadır. Planlı çalışmalar sonucunda özellikle asayiş suçlarında başarılar elde ettiğimizi söyleyebiliriz" dedi.

'VATANDAŞA ŞEFKAT VE GÜLER YÜZ GÖSTERİN'

Emniyet Teşkilatı'nın kamuoyu araştırmalarında en güvenilir kurum olarak ilk sıralarda yer aldığını kaydeden İçişleri Bakanı Şahin, yeni mezun polislere de şöyle seslendi:

"Görev alacağınız emniyet teşkilatı artık klasik bir kolluk birimi olmaktan çıkmış, sürekli kendisini yenileyen bir kurum haline gelmiştir. Artık Emniyet teşkilatı sizlerden çok şey beklemekte ve büyük umutlar bağlamaktadır. Görevinizi hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüğüne bağlı olarak yerine getirmelisiniz. Vatandaşlarımıza iyi davranın, vatandaşa sıkıntılı anlar yaşatmayın, şefkat ve güler yüzle muamele edin."

Daha sonra dereceye giren polislere dipolamalarını veren Bakan Şahin, temaslarda bulunmak üzere helikopterle Siirt'e gitti.



FA,BB(GG/COŞ)