Samsun'dan karayoluyla Ordu'ya giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orta Camii'de Cuma namazını kıldıktan sonra Sırrı Paşa Caddesi üzerinde yürüyerek yoldan geçenlerle bayramlaştı. Bakan Şahin, daha sonra AK Parti İl teşkilatı tarafından Selimiye Mahallesi'ndeki parti binasının Konferans Salonu'nda organize edilen partililerle bayramlaşma programına katıldı. Geçen Ramazan Bayramı'nda Gaziantep'de terör saldırısı olduğu dönemde Ordu'da olduğunu ve programı yarıda kesip döndüğünü hatırlatarak bugün de Ordu'da bulunduğunu söyledi. Bakan Şahin, şöyle dedi:

EN BÜYÜK ÖRGÜT MİLLETİN KENDİSİDİR

"Ne olursa olsun, nerede olursa olsun, ne kadar kötü niyetli olursa olsun, hain terör örgütlerinin gerçekleştirdikleri olaylar bu ülkenin bayramını da, bu ülkenin huzurunu da, bu ülkenin güzelliğini de, kalkınmasını da engellemeyi başaramayacaklardır. Türkiye 81 iliyle, 891 ilçesiyle, 35 bin köyüyle bir büyük örgüttür. En büyük örgüt, en büyük teşkilat milletin bizahi kendisidir. Bu örgütün karşısında hiçbir hain örgüt başarılı olamaz. Terör hadisesi malesef ülkemizin yıllardır devam eden sorunu. Bu ülkede en büyük örgüt biziz, bu millettir. En büyük teşkilat bu teşkilattır."

DEVLET İNSAN AVINA ÇIKMAZ 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, zaman zaman özellikle medyada geliştirilen, 'köpürtülen' bir değerlendirme olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Devlet, durup dururken insan avına çıkmış, dağda, bayırda, uzakta, yakında, şehirde, insan peşinde yakaladığında kurşun sıkıyor izlenimi ve değerlendirme yapılıyor. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Devlet tabiki kendini koruyacaktır. Korumak zorundadır. Ama hiçbir zaman durup dururken masum insan avında olmaz, olmamıştır, olmayacaktır. Ama bir örgüt veya örgütler her türlü silahı, ağır silahlar, her türlü patlayıcı madde militanlarının eline var ise insan ayrımı yapmadan güvenlik teşkilatlarımızın personeli, camimizin imamı, sağlık ocağının doktoru, Van'da çadır kentte nöbet tutan polisi, şantiyede çalışan işçiyi, çarşıda alışveriş yapan hamile kadını, hiç kimseyi ayırt etmeden elinde silah ve bombayla saldırıya geçiyorsa devlet gücüyle bunların saldırılarını mümkünse önceden haber alarak önlemek, eylem gerçekleşmişse onun peşini bırakmadan girdiği inden onu yakalamak ve sağ teslim olmuyorsa etkisiz hale getirmek, yakalamak durumundadır. 'Hiçbir gazeteci, hiçbir yorumcu bunun aksini düşünmez' diye düşünmek istiyorum. Elinde silah, elinde en son yakaladık. 'Zagros' adı verilen silahla kan içmeye susamış kişiler için ne yapmamızı tavsiye ederler. Onu da yazarlarsa okumaya hazırız. Hiçbir devlet hiçbir zaman suçluda olsa insanı öldürmek niyetinde değildir. Ama kişi öldürmek için ölümün peşinde koşuyorsa devletin görevlisi de kendini korumak için vuracaktır. Bunun da başka çıkışı yoktur. Nasreddin Hoca'nın dediği gibi hırsızın hiç kabahati yok dedirtmesin hiç kimse bize. Terörün ve teröristin hiçmi kabahati yok diye sormak isterim. Bu ülkenin bölünme emeline sessiz kalmamızımı bekliyor birileri. Çok beklersiniz, avucunuzu yalarsınız avucunuzu."

"CUMHURİYETİ BAŞARILARA GÖTÜRECEĞİZ"

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da değinen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin,  Cumhuriyet'in 89'uncu şeref yılına girildiğini ifade ederken, "Cumhuriyet bu ülkenin devlet sisteminin adıdır. Bir partide ismin bir kelimesi olarak yer alması sadece o partiyi ilgilendirir. Bu salonda bulunan herkes Cumhuriyet döneminde dünyaya gelmiş insanlarız. Bu salonun hepsi biz bu cumhuriyetin onurlu çocuklarıyız. Ve 100. yıla doğru bu ülkeyi, bu Cumhuriyeti alın akıyla ter dökerek elele daha büyük başarılara götüreceğiz. Türkiye 100. yılda daha demokrat bir ülke olacak. Türkiye inançlara saygının, kültürlere saygının ve inanç değerlerinin bu ülkenin bir değeri olduğu anlayışının dahada önümsendiği egemen olduğu bir ülke olacak" dedi.

CHP'YE GAZLI YÜRÜYÜŞ CEVABI

Devlet töreninin 29 Ekim'de Ankara'da hipodromda olacağını ifade eden Bakan Şahin, devletin kuralları çerçevesinde ülkede bayramın her zaman olduğu gibi yaşanacağını dile getirdi. Muhalefetin tutumunu da eleştiren Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Ülke huzur içerisinde bayramını yaparken, ülke gururla başarı tablolarını ortaya koyarken, muhalefet ne yazık ki iktidarın izinde ve gölgesinde kalarak yeni bir şey üretememenin sıkıntısı ve sancısı içerisinde. Anlam vermekte zorlandığımız, ne yapılmak istendiğini bizim anlamadığımız yapay gündemler oluşturma içinde. Pazartesi günü yapılacak olan Cumhuriyet bayramı kutlamalarında devletin kutlamalarına alternatif olmasını belirttikleri Ankara'da bir bayram kutlaması içine girmiş bulunmaktalar. Ne yaptıklarını ne yapacaklarını çok bilemiyorlar ki 'Ulus'a gideriz, ordan aşağı çıkarız, yürürüz. Alternatif bayram yaparız' gibi devletin milletin birlikte kutladığı bayrama farklı bir çıkış yapma gayreti ortaya koyulmakta. Sadece ana muhalefet partisinin yapmaya çalıştığı bu alternatif Cumhuriyet bayramı kutlamasını ben doğrusu anlamakta zorlanıyorum."

Halkın içerisinde olduğunu söyleyen Bakan İdris Naim Şahin, parti adlarında 'Halk' olmadığını ancak, halkın içinde olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:

"Ben halk çocuğuyum, Cumhuriyet çocuğuyum. Camideyim veya köşk birahanesindeyim hiç farketmez. Ankara'da hipodromda törenleri takip etmek yerine yolu bir kez daha şaşırarak farklı bir arayışın içerisine gideceğini söylüyor ana muhalefet partisi. Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerinin 'efendim biz şunu yapacağız burdan yürüyeceğiz, farklı gideceğiz önümüzede birileri çıkarsa biz dinlemeyeceğiz', önüne çıkacak olan senin nüfus cüzdanında adı yazılı olan Türkiye Cumhuriyeti devletininn polisidir. Ne dediğinin, ne yaptığının farkındamısın. Seninde önüne çıkar, yalnış yaparsam benimde çıkar, çıkması da gerekir. 'Ben yanlış yaparım, benim önüme çıkmayacaklar çıkarsa ben öyle yaparım. Bana gaz sıkarsa polis ben o İçişleri bakanına gazı gösteririm ne gazı biber gazı.' Güzelde yani biz biber gazını biliyoruz. Yani domates gazı falan üretirsen getir, bir buluşun varsa. Farklı çeşidi varsa biz onu kullanırız bir defa ki seferde. Biz Ordu'dayız, Giresun'dayız. Biz biraz da fındık gazından anlarız. Fındık gazı var memlekette lazımsa ondan alıp kullanabilirsiniz. Bunlar ucuz kabadayılıklar. Bunlar ucuz işler, basit işler ve kendilerine tebessüme vesile olabilecek çıkışlar" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü :

İÇİŞLERİ BAKANI SİZİN GAZINIZDAN ÇEKİNMEZ

"Cumhuriyet bayramını kutlayana Ankara'da hipodrom, bütün şehirlerimizde ilçelerimizde meydanlar kutlama programları resepsiyonlar açık. Durup dururken nedir bu gündem saptırmacası. Durup dururken nedir bu üstüne biber gazı muhabbeti. Yetmiyor Türkiye büyük millet meclisinede gaz sıkacaklarmış veya göstereceklermiş. O gazı gösterirken herhalde İçişleri Bakanına da biraz tattıracaklarmış. Tatmadan olmaz. İçişleri Bakanı sizin ne gazınızdan, ne asitinizden, ne tuzunuzdan, ne sıvınızdan, ne katınızdan çekinecek birisi değildir. Buna da pabuç bırakmaz. İçişleri Bakanı bu ülkenin kanun ülkesi, hukuk ülkesi olması için görevini yapmak durumunda olan birisidir. Sadece görevini yapar. Kanun hakimiyetini, hukuk hakimiyetini ülke güvenliğini sağlamak için ne yapmak gerekiyorsa onu yapar. İçişleri Bakanı ben olduğum için demiyorum. Hangi İçişleri Bakanı olursa aynısını yapacaktır."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, partideki bayramlaşmanın ardından karayolu ile Fatsa ilçesine gitti.

Nedim KOVAN/ORDU,  



NK(MS/İD)