Uçakla saat 15.00'te Ağrı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, valiliğe geçerek Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti'li Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz Yücedağ, Mülkiye Müfettişi Doğan Demirtaş'la yapacağı toplantı öncesi bir açıklama yaptı.

"HESABINI SORACAĞIZ"

Bakan Şahin, "Melek kardeşimizle ilgili bir açıklama beklendiğini biliyorum. Sayın Valim Melek'in durumunu bize söylediğinde, Ankara'ya gelmesini hastanede tedavi edilmesini istedik. Süreci beraber takip ettik. Duyar duymaz başsavcılığa hemen bu davaya müdahil olduğumuzu, müdahil olacağımızı yazılı ve sözlü olarak beyan ettik. İşin hukuki boyutu Melek'i kurtaramadı. 30 kiloya düşmüştü, o gün ben uyuyamadım. 30 kiloya düşmüş, 12-13 yaşında bir çocuk gibi. Melek'i o hale getirenlere hesabını soracağız. Biz devlet olarak Melek'in yanındayız. Size daha teknik olarak açıklama yapabilmemiz için müsade ederseniz biz kendi aramızda bütün boyutlarıyla konuyu değerlendirmek istiyoruz. İhtiyaç duyarsak çocuklarıyla da görüşeceğiz. Biz kendi iç çalışmalarımızı bitirdikten sonra açıklama yapacağız. Hukuki noktada gerekeni yapacağız. Bu konuda ilgilinin daha fazla ceza alması için hukuki detayları değerlendireceğiz" diye konuştu.
Toplantı devam ederken Melek'in annesi Hanım, babası Kasım, olayı ortaya çıkaran ağabeyi Reis ile amcası Enver Levent valiliğe geldi. Levent, ailesi de toplantıya alındı. 
 
SA(KS/AK)