Bakan Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte bu sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan, ilk olarak DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen Aile Okulu'nun açılışına katılırken burada  'Mutlu Aile, Mutlu Toplum' projesinin tanıtımını izledi.

Toplantı öncesi halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan, kentte faaliyet gösteren Kadın Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisini dolaştı. Sergi gezisi sırasında çok sayıda kadın Bakan Şahin ile Sümeyye Erdoğan'ı yakından görebilmek için zaman zaman izdihama yol açtı. İzdiham nedeniyle annelerinin kucağında olan bazı küçük çocuklar gözyaşına boğuldu.

FOTOĞRAF İÇİN YARIŞTILAR

Kadınların hazırladığı sergiyi dolaşan Bakan Fatma Şahin ile Sümeyye Erdoğan sık sık kendisine ilgi gösteren kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çok sayıda kadın, Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan ile fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturup, sıranın kendisine gelmesini bekledi. Yoğun ilgi nedeniyle gecikmeli olarak salona geçen Bakan Şahin ve Erdoğan'a, projenin tanıtımı yapıldı. Toplantı açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kadınların eğitimi için destek isteyerek şöyle konuştu:

"Bu yıl 20 milyon liralık destek istiyoruz. Bu paralar kadınlar ve çocuklar için harcanacaktır. Bunların her bir kuruşu bu cehalettin ortadan kaldırılması için harcanacaktır. Yine bunları yaparken bizlere en çok destek veren polislerimiz de vardır. Polis artık çocukların korkutulduğu öcü olmasın. Polis; vatandaşın bekçisi, vicdanı, onurudur. Bu polislerimize artık çocuklarımız için proje yaptırıyoruz. Maçlarımıza polislerimiz eşliğinde çocuklarımızı götürüyoruz. Çanakkale'ye, Ankara'ya Konya'ya artık polisimiz çocuklarımızı götürüyor. Polis şimdi bir 'amca', 'kardeş' oldu. Devletimizin tüm imkanlarını çocuklarımız, halkımız için seferber ediyoruz."

Vali Güvenç'in ardından kürsüye çıkan Bakan Şahin, ilk olarak eşleri ölen bazı kadınlara yeni uygulamaya konulan dul maaşlarını ve Türk Anneler Derneği tarafından 'Yılın annesi' seçilen Şehit Kasım Aksoy'un annesi Zeliha Aksoy'a, plaket verdi.

"KIZLAR OKUSUN, ÇOCUK GELİN OLMASIN"

Kadına yönelik ayrımcı anlayışın ırkçılıktan daha beter olduğunu, bu çerçevede eğitimi çok önemsediklerini ifade eden Bakan Şahin, "Biz kadın ve erkeğe, toplum tüm kesimlerine fırsat eşitliğinin sunulduğu; dil, din, cinsiyet, ırk, mezhep, inanç, kadın kıyafeti ne olursa olsun düşünmeden insan odaklı çalışma yaptık. Biliyorsunuz parlamentoda 4+4+4 Yasası'nı çıkardık. Bu yasa ile zorlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Kız çocuklarımız artık 12 yıl boyunca eğitimden mahrum kalmayacak. Szlerden ricam kız çocuklarımızı okutalım, asla çocuk gelin olmasına fırsat vermeyelim. Bütün kaynakları ayırdık. Hamdolsun bütün kara delikleri kapattık. Artık biz hiç kimseden yardım alan bir iktidar değiliz. Tam tersine Somali'deki, Suriye'deki, Pakistan'daki kardeşlerimize yardım veren bir ülkeyiz" diye konuştu.

Bakan Şahin konuşmasının ardından Aile Okulu projesinde emeği geçenlere plaket verdi. Bakan Şahin, projede pay sahibi olan Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın plaketini ise kendisiyle birlikte kente gelen Sümeyye Erdoğan'a verdi.

Toplantı ardından Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan, geçen yıl Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 13 askerden Ethem Okay’ın Eyyüpkent Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Burada şehit ailesiyle görüşen Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan, şehidin kardeşi Hasan'ın 2 gün önce dünyaya gelen kız çocuklarına Sümeyye isminin konulduğunu öğrendi. İsme sevinen Sümeyye Erdoğan ile Bakan Şahin, şehit erin eşi Halime ve yakınlarına 'Başsağlığı' dileğinde bulundu.



AL,ÖP(HK/İD)