Gaziantep'teki temaslarının ardından Adıyaman'a geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Alevi-Bektaşi Derneklerinin düzenlediği Muharrem iftarına katıldı. İftar yemeğinde konuşan Bakan Şahin, "Sizlerle bu orucunuz da beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü biz kardeşler topluluğuyuz" dedi.

Alevi-Bektaşi Dernekleri tarafından organize edilen iftar yemeğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanına sıra, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın , Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Murtaza Yetiş, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Süryani Metropoliti Melki Yürek ve kurum amirleri ile yaklaşık bin 500 vatandaş katıldı. İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, "Kardeşlik çatısı altında toplanmak gerçekten büyük bir şey. Bizleri yalnız bırakmayan bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu dayanışma yemeği bizlerin birlik ve beraberliğini kesinlikle bozmayacaktır" dedi. İftar yemeğinin organizasyonunu yapan Adıyaman kanaat liderleri önderlerinden Hasan Doğan ise konuşmasında "Bildiğiniz gibi ehli beyti anmak olarak adlandırdığımız bu Muharrem ayında, geçmişte yaşanmış, hatta hayatımızda utanç vesilesi olan Kerbela olayını büyük üzüntüyle yaşıyoruz. Böyle vakaların olmaması için bu kutsi günlerde düzenlemiş olduğumuz gecelerde tek bir amaç edinmişiz. O da dini ve etnik kökleri birbirinden ayırmadan yek olmayı oluşturduğumuz toplumsal yaşama daim kılmaktır" diye konuştu.

İftar yemeğinde son olarak konuşan Bakan Şahin, "Muharrem ayı Hz. Peygamberin söylediği gibi Allah'ın ayıdır, kurtuluş ayıdır. Hicretin başlangıcıdır, kurtuluştur. Sizlerle bu orucunuz da beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü biz kardeşler topluluğuyuz. Kerbela’yı anlamak ve Kerbela’nın bize verdiği anlamı iyi taşıyıp geleceği iyi yönetmek durumundayız. Bugün hep beraber bu sofrayı paylaşıyorsak, Muharrem orucu için dua ediyorsak hepimiz aynı gemide olduğumuz içindir. Biz Yunus Emre'nin diliyle Hazreti Mevlana'nın diliyle, Hacı Bektaş-ı Veli'nin diliyle, gönül diliyle konuşuyoruz" dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından davetlilerle fotoğraf çektiren Bakan Şahin'e, Alevi Annesi Hatice Kara çiçek verdi.

Sercan SAKAR/ADIYAMAN, -