İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ünye İlçesi Hızarbaşı Kumarlı Köyü'nde yapılan konkasör tesislerinin açılışını yaptı. Törene AK Parti Ordu Milletvekili Fatihhan Ünal, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kürsüye konuşmaya yapmaya giden Bakan Şahin, bu sırada çalan "Hekimoğlu" parçasının bir kısmına da eşlik etti. Parçanın kapatılınca da konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hükümet olarak hizmetlere devam ettiklerini belirterek, Ordu-Mesudiye üzerinden Osmaniye'ye ve Akdeniz'e ulaşacak, Karadeniz-Akdeniz yolunun da yakında hizmete gireceğini söyledi.

Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanların hedefleri küçükse o sözlerine yansır küçük konuşurlar. İnsanların niyeti temiz hedefleri büyükse bu kez cömertçe, çekinmeden, yüksünmeden, zengin demeden, fakir demeden, yaşlı demeden, küçük demeden, köylü demeden herkesin elinden tutar gönlünü ona açar ve birlikteliği oluşturur. Sonuçta da bugünkü eserde de olduğu gibi büyük işleri büyük başarıları gerçekleştirme hedefine ulaşır. Bu tesisle günde en az 1- 1.5 kilometrelik yolun kaplaması mümkün olacak. Yılda 400 kilometrelik yolun kaplamasına imkan bulmuş olacağız ve buda 10 yıl hizmet ederse 4 bin 5 bin kilometrelik yol ağı demektir ki, Ordu'nun köy ve belde yollarının kaplanabilmesi anlamına gelir. Türkiye'de köylü vardı şehirli vardı. Artık köylü şehre indi, köyler boşaldı. Fakat şehirli köye çıkmadı, şehirler bazı yerlerde kapasitesinin üzerinde insan barındırmak durumunda kaldı. Bu gelişmeye, bu değişime kanunlarla düzen getirmek mümkün değil, doğru da değil. Çünkü özgür bir ülkede herkesin istediği bir yerde yaşaması, istediği yerde barınması, istediği yerde okuması onun en temel insani hakkıdır"

KARADENİZ AKDENİZ'E BAĞLANACAK

81 ilde yol, meydan düzelenmesi, alt yapı gibi çalışmaların devam ettiğini dile getiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin,"Biz halkın içindeyiz. Ordu'dayız Van'dayız. Hakkari'deyiz. En küçük köy bizim için değerli, en fakir insan bizim için saygıdeğer. Biz orada da varız burada da varız. Oraya gidince burayı unutmayız, buraya gidince orayı da unutmayız. Hekimoğlu türküsünde söylendiği gibi biz buyuz. Bir gün gelecek ne siz ne ben olmayacağım ama bu bölgelerde hayat devam edecek. Biz olmayacağız ama bu konkasör tesisi devam edecek. Köy yolları yapılırken devlet yolları da yapılacak. Ordu Mesudiye üzerinden Osmaniye'ye Akdeniz'e ulaşacak, Karadeniz- Akdeniz yolu yakında bitecek. Sarp araziye rağmen devam ediyor. Tokat-Ünye devlet karayolu da bu bölgeden geçecek. Durmak yok, yola devam. Köy yoluna da devam il yoluna da devam" dedi.

İYİLİKLERE ANAHTAR, KÖTÜLÜKLERE KİLİT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bakan Şahin, bölgede iyi çalışmalar yapmaya devam edecekleri söylerek, "Deniz olmasa, önümüzde Karadeniz olmasa bu yolu alır biz Ukrayna'ya kadar da götürürüz. Ama inşallah denizcilikte gelişecek. Tersane çalışıyor, daha iyi çalışacak. Karadeniz'den mısır, pancar, fasulye, elma, armut daha güzel yetişecek. Denizdeki balıklar da bundan sonra inşallah daha mutlu yetişecekler. İnşallah bu bölgede daha iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz birlikte el ele kardeşçe. Bayram içinde bayram yaparak devam edeceğiz. Buradan çok yiğitler geldi geçti muhakkak. Onlara rahmet olsun.  Birileri bizi biraz meşgul etmeye çalışıyor. Ama biz bunun farkındayız. Hep beraber 75 milyon Türkiye kardeşçe, dostça birlik içerisinde güzel işler yapmaya devam edeceğiz. İyiliklere anahtar, kötülüklere, şerlere kilit olmaya devam edeceğiz var mısınız ?" diye konuştu. Açılışın ardından Bakan Şahin Ünye İlçe Merkezi'ne giderek halkla bayramlaşmaya katıldı.