Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Sokak Sağlıklaştırma' projesine destek olmak amacıyla, bazı işadamları kentteki tarihi binaları restore ettirmek için satın aldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de 2 ay önce memleketi Ünye'de, Kaledere Mahallesi Kadılar Yokuşu’nda bulunan yaklaşık 150 yıllık 2 katlı ahşap evi, 195 bin TL'ye satın aldı. Restorasyon çalışmaları devam ederken, bugün öğle saatlerinde evin ikinci katında yangın çıktı.

Çevre sakinlerinin iddialarına göre madde bağımlısı kişilerin ve sigara içen gençlerin zaman zaman girdiği evde çıkan yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Alevler, fazla büyümeden söndürüldü.

Söndürme çalışmalarını, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu da izledi. Kaymakam ve Belediye Başkanı daha sonra evi gezerek inceleme yaptı.

Ünye İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel, yangının kesin çıkış sebebinin araştırıldığını belirterek, "Ev boş ve elektrik yok. Mahallenin çocukları orada oynadıkları sırada böyle bir şey meydana gelmiş de olabilir. Ancak araştırmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bakan Şahin, geçen Ocak ayında ilçeye yaptığı ziyarette satın aldığı bu evi gezip, çalışmalar hakkında bilgi almıştı.



ŞG(İS/SS)