Basın toplantısı düzenleyen Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, 14 Ağustos 2012 tarihinde Hakkari'yi ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i karşılamaya gitmedikleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Şahin'in talimatıyla haklarında inceleme başlatıldığını ileri sürdü. Bedirhanoğlu, İçişleri Bakanı Şahin'in Hakkari'yi ziyaretinden 2 gün önce, Hakkari Valisi'nin kendisini aradığını ve Bakan Şahin'i karşılamaları gerektiğini kendilerine bildirdiğini söyledi. O dönemde çok yoğun tutuklamalar yapıldığını belirten Bedirhanoğlu, şöyle devam etti:

"Belediye Başkanlarımız, Meclis üyelerimiz ve parti yöneticilerimiz üzerinde tutuklama en yoğun bir safhadaydı. Değişik kentlerimizde yüzlerce kişi tutuklanmış ve sorgudan geçiriliyordu. Çukurca ilçemizde de 22 kişi gözaltına alınmıştı. Onun için ben Sayın Vali'ye bugünkü şartlarda İçişleri Bakanı'nı bu sebeplerden dolayı karşılayamayacağımı ifade ettim. Çünkü biz her ne kadar bir hizmet biriminin başında bulunsak da bu hizmet birimi aynı zamanda bir siyasi partiye bağlı bir hizmet birimi olduğu için siyasete de dikkat etmek, onu da göz önünde bulundurmak zorundayız. Bir taraftan halkımızın İçişleri Bakanı'na yoğun bir tepkisi vardı. Bir taraftan da halkımızın yüzde 80 oranında oyla seçtiği Belediye Başkanı, bu kadar yoğun tepkiyi gören bir İçişleri Bakanı'nı karşılamaya gidecekti. Bu siyaseten mümkün olmayan bir durumdu."

İçişleri Bakanı Şahin'i karşılamaya gitmediği için aynı gün Hakkari Valiliği'nden gelen yazıyla Belediye hakkında inceleme başlatıldığını belirten Bedirhanoğlu, daha sonra İçişleri Bakanı Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla inceleme yazısının kendilerine intikal ettiğini belirtti. Bedirhanoğlu şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanı 14 Ağustos'ta döner dönmez harekete geçmiş. Çünkü 15 Ağustos 2011 tarihinde belediyemizle ilgili inceleme başlatılması İçişleri Bakanı'nın onayından çıkmış. Görüldüğü gibi devlet işleri çok hızlı yürümüş burada.  Benden önceki Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri olmak üzere toplam 70 kişi hakkında inceleme başlatılmış, soruşturma izni verilmiş İçişleri Bakanlığınca. Bu inceleme sadece İçişleri Bakanı'nın onayıyla değil, bizzat Başbakan Erdoğan'ın imzasıyla çıkmış."



BD(FE/SS)