Ramazan Bayramı'nı güvenlik güçleriyle geçirmek üzere dün Hakkari'ye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dünkü esnaf ziyareti sırasında çıkan olayların ardından kentte bugün bayramın ilk gününde sakinlik hakimdi. Şahin, bir otelde düzenlenen iftar programının ardından beraberindeki İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Çörten, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul, Vali Orhan Alimoğlu ve 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel ile geniş güvenlik önlemi altında kent merkezinde esnaf ziyaretine çıkmış, bu sırada Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan kalabalık bir grup, terör örgütü lehine sloganlar atmaya başlamıştı. Gruptakiler, ardından da Şahin ve beraberindekilere taş atmaya başlamıştı. Özel harekat ve koruma polisleri, Bakan Şahin'in etrafında güvenlik çemberi oluşturarak bir işyerine aldıktan sonra eylemi sürdüren göstericilere müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler eylemlerine devam ederken, yaklaşık 15 dakika iş yerinde bekletilen Bakan Şahin ve beraberindekiler zırhlı araçlarla olay yerinden uzaklaştırılmıştı.

Dün geceyi Hakkari'de geçiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu sabah bayram namazını Vali Konağı yanındaki Hacı Abdurrahman Camii'nde kıldı. Buradan Vali Konağı'na geçen Bakan Şahin, Valilik personeliyle bayramlaştıktan sonra Polisevi'ne geçerek polisler ve eşleriyle bayramlaştı. Polis çocuklarını kucağını alıp seven Bakan Şahin, Ramazan Bayramı'nın huzura ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu. Bakan Şahin, "Hakkari'de biz bayrama diğer illerimize göre önce kavuştuk. Hakkari'de halkımızla, çalışan arkadaşlarımızla birlikte bayramın sevincini, huzurunu yaşamaktayız" dedi.

"HAKKARİ'DE BAYRAM GÜZEL"

Bayramın ülkeye huzur getirmesini dilediğini belirten Bakan Şahin, "Hakkari'de ve ülkemizin her yerinde bayram güzel. Bu bayram ülkemizin huzuruna, milletimizin esenliği ve güvenliğine katkı sağlayan bir bayram olarak gerçekleşir. Onu temenni ediyoruz ve buna da gönülden inanıyoruz. Milletimizin, teşkilatımızın, çocukların bayramı kutlu olsun" dedi.

IRAK SINIRINDAKİ DERECİK'TE ASKERLERLE BAYRAMLAŞTI

Polisevi'ndeki bayramlaşmanın ardından İl Jandarma Komutanlığı'na giden Bakan Şahin, kendisini karşılayan askerlerle tek tek tokalaşıp bayramlaştı.

Buradaki bayramlaşmanın ardından Bakan Şahin, Fatih Kışlası'ndan Sikorsky tipi askeri helikopterle Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırına sıfır noktadaki Derecik Beldesi'ne gitti. Bakan Şahin'in bulunduğu helikoptere güvenlik için Kobra tipi askeri helikopterler de eşlik etti. Bakan Şahin'i taşıyan helikopter, Derecik'te bulunan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na indi. Bakan Şahin, burada görevli askerlerle de tek tek bayramlaştı.