Bodrum'da dün düzenlenen 10'uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın yapıldığı Antik Tiyatro'ya girmek isteyen Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve TKP Muğla İl Başkanı İskender Doğer, etkinliği protesto edecekleri gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Konseri izlemek için babası İskender Doğer ile Antik Tiyatro'ya gelen 16 yaşındaki Dağın Doğer de babasını yalnız bırakmayıp polis merkezine gitti. İfadeleri alınan TKP Muğla İl Başkanı Doğer ile Karahan daha sonra serbest bırakıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Etkinlik bitinceye kadar polis merkezinde tutulan Ayhan Karahan ile İskender Doğer, bugün Bodrum Adliyesi'ne gelip İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında suç duyurusunda bulundu. Karahan,  "İnsanlık için el ele dedikleri ve hoşgörü mesajı verdikleri olimpiyatlarda oldukça hoş karşılandık! Biz, eylem yapacağımız zaman, korkmadan yaparız. Korku imparatorluğu, kendi içinde korku paranoyaklaşmasına sebep oluyor. Bodrum bu utancı hak etmedi" dedi. Karahan, şöyle devam etti:

"Dün Bodrum'da bir ilk yaşandı. Bu ilçenin bir mülki amiri, Emniyet Müdürü var. Bu kişilerin terfi etmeyi arzu etmelerinden daha doğal bir şey olamaz. Böyle bir keyfi uygulamanın, bu terfileri yapıp yapmayacağını önümüzdeki süreçte göreceğiz. Açıkçası bu olimpiyatlara muhalifim ama olimpiyatları izleyip görmek istedim. Cendere oluşturarak adete illegal bir etkinlik yapılıyormuşçasına bizi sokmadılar alana. Üstüne gözaltına alındık. Olimpiyatlar bitene kadar, protokol koltuklarını dolduran şerefli misafirlerimiz gidene kadar, Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nde konuk edildik. Türkiye'nin en popüler Bakanı İdris Naim Şahin hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Boüdrum'un böjyle bir olayı hak etmediğini dile getiren Ayan Karahan "Oluşturulan korku imparatorluğu kendi içinde başka bir korkuya sahip olmuş. Şu günden itibaren Bodrum'un böyle bir utancı hak etmediğini ve bu utancı kimsenin de yaşatmaya hakkı olmadığını söylemek istiyoruz. Biz bu konunun yasal olarak takipçisiyiz. Birileri rahatsız oluyor diye, insanlığımız, yurt severliğimizden vazgeçmemiz söz konusu değildir"  dedi

Adliye bahçesinde 20'ye yakın polis güvenlik önlemi alırken, TKP İl Başkanı İskender Doğer, 'İkinci Cumhuriyetçilerin 19 Mayıs ve 29 Ekim'in ardından oluşturdukları sözde olimpiyatların Bodrum'a gelişiyle beraber bir terör havası esmeye başladı. Ben lise öğrencisi oğlumla Antik Tiyatro'nun önünde polis tarafından gözaltına alındım. Bizlerin suçu yalnızca muhalif olmak. Muhalif olmamdan dolayı potansiyel suçlu ilan edildim. Özellikle İçişleri Bakanı ve burada görev yapan emniyet mensupları tarafından potansiyel suçlu muamelesi gördüm. Biz düzenin muhalifiyiz. Arkadaşlarımızla Bakan İdris Naim Şahin hakkında suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.