Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır'daki programının ardından Silvan İlçesi'ne giderek Malabadi ve Hasuni Aile Destek Merkezleri'nin açılışını yaptı. Bakan Şahin, Konak Mahallesi'ndeki Sağlık Ocağının üst katında merkezin açılışı sırasında yaptığı sırada Silvanlı kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şahin, "Sizleri Allah için seviyoruz" diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizleri kardeşlik içerisinde seviyoruz. İstiyoruz ki bu göz yaşları bitsin. İstiyoruz ki analar ağlamasın, İstiyoruz ki terör buradan tamamen bağını koparsın. Yeter ki biz güçlü olalım. 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, dilimiz, ne olursa olsun yeter ki bölgemizde huzur olsun. Aslında bunu bir bitirebilsek Diyarbakır Türkiye'nin açık hava müzesi olur. Özelikle son 30-40 yıllarda bir kara bulut gibi medeniyetimizin üzerine çöktü. Gelin hep beraber bu kara bulutu dağıtalım. Hep beraber güzel ve güneşli günlere doğru yürüyelim. Onun için hep sizsin yanınızdayız. Bu merkezleri açan kadınımızın, kızlarımızın, çocuğumuzun, gençlerinin daha huzurlu olmasını, daha mutlu olmasını evine döndüğü zaman eşiyle daha muhabbetli olmasını, ailesine huzuru, barışı çok önemsiyoruz. Çünkü aile toplumun temelidir. en kıymetli yapı taşıdır. Kadınıyla erkeğiyle bir bütün olan, bir birinin tamamlayıcısıdır."

Bakan Şahin, açılışını yaptığı Aile Destek Evi'nde bulunan kuaför, el sanatları, ana sınıfı, trikotaj, dikiş-nakış ve idare bölümlerini gezerek, burada eğitim gören ana sınıfı öğrencilerine oyuncak dağıttı.

El sanatları bölümündeki öğrenci çalışmalarını inceleyen Şahin, "El sanatlarında genç kızlarımız çok başarılı ve yetenekli öğrencilerdir" dedi. Öğrenciler de spor salonu istediği Şahin, bu talebin karşılanacağını söyledi.

Bakan Şahin daha sonra Feridun Mahallesi'nde bulunan Hasuni Aile Destek Evi'nin açılışını yaptı. Açılış sırasında öğrencilerin söylediği 'Telli turnam' şarkısına Şahin de eşlik etti. Şahin burada toplanan kadınların taleplerini dinleyerek, "Biz sizler için varız, sizlerin taleplerine çare olmaya çalışacağız" dedi.



Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), -



EY(GG/ESM)