Polis Akademisi'nin Gölbaşı yerleşkesindeki mezuniyet törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, YSK Başkanı Ali Em, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin, vatandaşların güvenlik güçlerinden tek isteğinin huzur ve güven içerisinde korkusuzca yaşamak ve kendisini korkusuzca ifade edebilmek olduğunu vurguladı. Akademiden yeni mezun olan komiser yardımcılarına seslenen Şahin, "Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına da çok ama çok özen göstermek durumundayız. Çünkü inanmakta ve bilmekteyiz ki özgürlüğün olmadığı yerde güvenliğin de hiçbir anlamı kalmayacaktır. Güvenliğin olmadığı yerde de özgürlük sadece adıyla başbaşa kalacaktır" dedi.

Polisin vatandaşa yaklaşırken sadece kendi kurumunu ve şahsını değil, aynı zamanda devleti temsil ettiğini kaydeden Şahin, "Bu bakımdan polisiminiz vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı, bizim için çok önemlidir" diye konuştu. İçişleri Bakanlığı olarak polisin eğitimini önemsediklerini ve her yıl teşkilat mensuplarının en az yarısını eğitimden geçirdiklerini belirten Şahin, "Ancak bütün eğitimlere rağmen, yönlendirmelere rağmen hala bireysel olarak hata yapanlara da gerektiğinde ve gecikmeksizin, meslek taassubuna sapmadan gereken tedbirleri ve cezaları da uyguluyoruz, uygulamak durumundayız" dedi.

Şahin, konuşmasının ardından Polis Akademisi'ni dereceyle bitiren öğrencilere diplomalarını verdi. Akademi'den mezun olan 19'u kadın ve 340'ı erkek olmak üzere toplam 359 komiser yardımcısı, daha sonra daha yemin ederek polisliğe ilk adımını attı. Türk öğrencilerle birlikte, 13 ülkeden 1'i kadın olmak üzere 65 yabancı öğrenci de diploma alıp yemin etti.

Polis Akademisi'ndeki mezuniyet töreni, öğrencilerin resmi geçit töreni ve özel hakekat polislerinin helikopterli gösterisiyle son buldu. 65'i yabancı uyruklu 425 öğrenci, mezuniyet sevincini şapkalarını havaya fırlatarak kutladı.



FK(AY/AAA)