İlçede 23 bin dar gelirli aileyi belirleyen Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, ailelerin marketten alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını alması için 'Sosyal Market' ve buradan alışveriş yapabilmesi için 'Şefkat kart' sistemi oluşturdu. Sosyal Market'in açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplumsal huzur ve barışın sürdürülebilir büyümekten ve ekonomik kalkınmaktan geçtiğini söyledi.

Şahinbey İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu ise ilçedeki evleri tek tek tarayarak 23 bin yoksul aileye ulaştıklarını ifade etti. Yoksul ailelere kademelerine göre puanlama sistemiyle yardım yapacaklarını belirten Tahmazoğlu, Sosyal Market sistemini şöyle anlattı:

"Aileler Sosyal Market'e önceden dağıttığımız Şefkat Kart'ı okutarak girebiliyor. Bu kartlara aylık 150- 300 TL arasında kredi yükleniyor. Yoksul aile içerde ne ihtiyacı varsa ürünlerin üzerinde kredilere göre istediğini alabiliyor ve kasada alınan ürünler bu karttan düşüyor. Bu uygulamayı hayırseverlerin de desteğiyle daha da yaygınlaştırmak istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Şahin, yoksul ailelere kartlarını dağıttı. Şahin daha sonra Sosyal Market'i gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Açılış sırasında kadınlar Bakan Şahin'e büyük ilgi gösterirken, bazı kadınlar ise kameraların kendilerini görüntülememesi için yüzlerini kapattı.