SOSYAL DESTEK PROJELERİ


Şahin, iş ve aile hayatının uyumlaştırılması, istihdama katılan kadının yaşamının kolaylaştırılması gerektiğini, bunun da sosyal destek projeleriyle olacağını belirterek, "Özellikle özel sektörde kreş gerçeği, aile ve iş yaşantısı uyumu ortaya çıkınca, firmalar gelip bize 'Sayın bakanım, kreş açmak istiyoruz' demeye başladılar" dedi.


Sosyal amaçlı kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, ticari bakımdan kooperatif sistemi olmadığı için sosyal amaçlı projelerdeki maliyetlerin aşağı çekilmesi gerektiğini, bunun için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yeni bir yasal altyapı üzerinde çalıştıklarını anlattı. Şahin, esnek çalışma modelini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalıştıklarını hatırlatarak, hem çocuğuna bakmak hem de ekonomik hayatın içinde olmak isteyenler için yarı zamanlı çalışma sistemlerini güçlendirmek, alternatifler oluşturmak, sosyal güvenlik ayağını tamamlamak durumunda olduklarını kaydetti.


TELEFONLA GÖRÜŞTÜM


Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, kendisini övdüğü için CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu'nun partisinden istifa ettirildiği iddiasına ilişkin olarak şunları söyledi:


"Çok üzüldüm. Gerçekten insanların bu kadar kolay harcanmaması gerektiğini düşünüyorum. Farklılıklarımıza rağmen birbirimizi sevebilmemiz ve hoşgörüyü yükselen bir değer haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bundan dolayı kadın kolları başkanının görevden alınmasını da hiç anlayamıyorum. Başkan ile de telefonla görüştüm, üzgün olduğumu söyledim. İnşallah böyle değildir. Öyleyse de karar vericilerin bunu vicdanlarına sormaları gerektiğini düşünüyorum. 'Parti görüşüne rağmen birbirimizi sevebiliyoruz' dediğimiz ölçüde bu ülke kazanacak."


DG (MK) (FOTOĞRAF)