Kervansaray Termal Otel’de düzenlenen ve 230 belediye başkanının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Şahin, Belediye Başkanlarından altyapı ve kalıcı üst yapı yatırımlarına önem vermelerini isteyerek, önerilerde bulundu. Şahin şöyle dedi:

"Osmanlı’nın 600- 700 yıllık eserleriyle sizi ezmek istemiyorum. Ama bu eserlerle sadece biz değil dünya eziliyor. Asırlara meydan okuyan eserlerimiz bizi terk etmesin. Onun için tarihimize sahip çıkmalıyız. Yatırım konusunda da geç karar vermeyelim ama, çok acele de karar vermeyelim. İsraftan kaçınalım kalıcı eserler de bırakalım."

Daha sonra Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret eden Bakan Şahin, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir teröriste parkasını veren uzman çavuşun terör saldırısında şehit edilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Şahin şöyle konuştu:

"24 Nisan günü Bingöl ili kırsalında iki jandarmamızı ve bir geçici köy korucumuzu şehit verdik. Terör örgütü militanları ile girdikleri çatışmada arkadaşlarımız şehit oldular. Bunlardan uzman çavuş Kemal Özdağ ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. 8 Aralık 2011 tarihinde yine Bingöl ili Karlıova kırsalında terör grupları ile yaşadıkları sıcak temas sırasında, terör örgütü elemanının birinin ölü, 7 tanesinin de sağ ele geçirilmesi olayında görev alan bir şehidimiz, bir askerimiz. Ve o 7 terör elemanının içinde genç yaşta kandırılmış fakir bir halk çocuğu vardı. Diğerleri gibi. 'Üşüyorum abi' demişti. Kendisine rahmetli Kemal Özdağ kardeşimiz de, 8 Aralık kış şartlarında üzerindeki parkasını çıkartmış ve çocuk yaşta olan teröriste parkasını giydirmişti. Bunun yorumunu ben aziz milletimize bırakıyorum. Bu ibretli olayı da terör örgütünün ülkemizde yapmak istediği bölme faaliyeti karşısında, hala örgütün ve örgütü kullanan merkezlerin ne olduğu, amacının ne olduğu konusunda farklı yorumlar yapmaya devam eden bir kısım siyasetçi ve bir kısım büyük yazar ve düşünürlere bu ibretli olayları ithaf etmek istiyorum."

AFYON VALİLİĞİ’NİN İÇKİ YASAĞI

Afyon Valiliği’nin aldığı içki yasağı kararıyla ilgili soru üzerine de Bakan Şahin, "Valiliklerimizin genelgesi kendi illerini kapsar.Afyon Valiliği'nin genelgesinin mahiyetine bakarız. Değerlendiririz" dedi.

Bursa polis kolejinin kapatılmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Şahin, "Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, kendisine bağlı eğitim kurumlarının, şartların ve ihtiyaçların değişimine bağlı olarak değerlendirmesini yapıyor. Bu da bu kapsamda yapılan bir değerlendirme. Ancak henüz varılmış bir sonuç söz konusu değildir" diye konuştu.



IA,FK(FK/COŞ)