Bakan Şahin dün geldiği memleketi Ordu'da bugün de programını sürdürdü. Geceyi geçirdiği Ünye'den askeri helikopterle Korgan İlçesi'nin İslamdağ Beldesi'ne giden İdris Naim Şahin, burada Halil Tatlıgül Hocaefendiyi Anma Günü etkinliklerine katıldı ve okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi. Buradan aynı ilçeye bağlı Çiftlik Beldesi'ne geçen Bakan Şahin, burada da hıdrellez şenliklerine katıldı. Ardından halı saha açılışı yapan Bakan Şahin, sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Şahin, "Ekmek kardeş, tuz kardeş, iman kardeş, cami kardeş, cemevi kardeş, meydan kardeş, yokuş kardeş, iniş kardeş, iyi gün kardeş, kötü gün kardeş olduk, oluverdik" dedi. Ülkedeki birlik ve beraberlik tablosunu kıskananlar olduğunu kaydeden Bakan Şahin, "Bizi kıskananlar var onu da söyleyeyim. Böyle fitne kol geziyor. Bazen Adıyaman'da, bazen Aydın'da, bazen Çorum'da böyle fitne kedileri var dolanıyor. Bozamıyorlar, çözemiyorlar ama dolanıveriyorlar. Kıskansalar da çatlasalar da patlasalar da biz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Hep öyle kaldık. Orta Asya'dan beri bu topraklara geldiğimizden beri biz töremizle, inancımızla, örfümüzle yaşamaya devam ediyoruz, edeceğiz. Biz bu emaneti böyle aldık, bundan daha iyisiyle teslim edeceğiz" diye konuştu.

"PROVOKASYON GÖRÜNTÜSÜ VAR"

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Alevi iki ailenin evinin kapısına yazılan yazılarla ilgili olarak "Provokasyon görüntüsü var" diyen Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Aydın ilimizde iki alevi yurttaşımızın, iki ailenin oturduğu ama çok kişinin oturduğu yani onların dışında çok sayıda insanın oturduğu iki apartman girişine boya ile yazı ile bazı işaretlerin yapıldığına dair bir tespitimiz oldu. Polisin tespiti ihbara dayalı bir tespit. Bu tür boyamalar bazı illerimizde de oldu daha önce. Adıyaman ilimizde, Erzincan da oldu. Bunların doğal akışında meydana gelen olaylar olmadığı çok açık. Bunu güvenlik güçlerimiz, yargı mensuplarımız takip ediyor. Aydın’dakini de aynen haber alındığı andan itibaren takip ediyorlar. Bir provokasyon görüntüsü var. Başka türlü de zaten değerlendirilemez. Üzerinde güvenlik güçlerimiz titizle duruyor."

Bu tür olayları mutlaka önemsediklerini, devletin güvenlik güçleri ile yargı makamlarının olayın üzerinde titizlikle durduğunu kaydeden Bakan Şahin, "Bunun üzerinde abartılı yorumlar yaparak olayı bilmeyenlerin farklı anlayabileceği ve olduğundan büyük anlayabileceği şekilde yorumlar yapmayı çok tehlikeli ve vahim bulmaktayız. Yara kaşımaya hiç birimizin hakkı yok. Olay olduğu şekliyle ve gerektiği şekliyle takip edilmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Çiftlik Beldesi'ndeki Alevi dernekleri tarafından düzenlenen semah gösterisini de izledi.