Durugöl Mahallesi'ndeki İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen İl Genel Meclisi Hizmet binası ve 201 projenin toplu açılış törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, AK Parti Milletvekili İhsan Şener, Ordu Valisi Orhan Düzgün, CHP'li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'yla başlayan tören Mehteran takımı gösterisiyle devam etti.

İYİLİKLER İÇİN KİLİT OLACAĞIZ

Bakan İdris Naim Şahin törende bir konuşma yaparak hükümet tarafından yapılan hizmetleri anlattı. El birliği içinde çalışacaklarını belirten Bakan Şahin, "Hizmet, çalışmak bizim sorumluluğumuz. Bu ülkeye sahip olmak, bu ülkenin varlığını ve birliğini korumak, bu vatanı ilelebet bu milletin yurdu olarak geleceğe taşımak, bizim namuz borcumuz. Yaşasın milletimiz, yaşasın ülkemiz, yaşasın devletimiz, yaşasın bayrağımız. Bu yolda önümüze çıkacak hiçbir şer güç, hiçbir engel bizi yolumuzdan, bizi sevdamızdan aşkımızdan döndüremez, döndüremeyecek. Zaman bizi eskitemeyecek, bizim inancımız, bizim ideallerimiz, bizim vatan sevgimiz, bizim ülke sevgimiz ülke insanımıza çalışma gayretimiz hep birlikte işçisiyle memuruyla, genel sekreteriyle valisiyle, muhtarıyla meclis üyeleriyle, köylüsüyle şehirlisiyle güçlenerek devam edecek. Duy bizi dünya, duy bizi Türkiye. Biz insanlığın emrindeyiz, ve öyle olacağız, öyle kalacağız. Kötülüklerin karşısında kilit olacağız. İyilikler için hep kazma olacağız, iyilikler için hep makine olacağız. İyilikler için kilit olacağız. Nerde iyilik varsa, nerde insanlık varsa biz ya orda olacağız ya onlarla olacağız" dedi.

ECEVİT'E TEŞEKKÜR

Bakan Şahin, Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ile 35 bin köyün destanı yaşandığını da belirterek şöyle devam etti:

"Anadolunun 35 bin köyünde topyekün uygulanan bu projeyle artık köylerimizin altyapı hizmetlerine verilen özel destekle köyümüzün destanı yazılmıştır artık. Cumhuriyet tarihinde köyün destanını yazan projenin adı KÖYDES tir. Hükümetimizin selamını hükümet olarak sizlere takdim ediyorum. Rahmetli Bülent Ecevit döneminde Türkiye'de bir köy destanı başlamıştı. Müteşekkiriz, başlangıç iyidir, iyi olmuştur. Ayrıca memnunuz. O bir tek köy bizim ilimizdeydi. Mesudiye'mizdeydi. Artık bir köyün değil 35 bin köyün destanı yaşanıyor. Şehirlerde artık bir tıkanmayı yaşıyoruz. Şehirlerde yaptığımız yanlışlığı düzeltmeye çalışıyoruz. Köyler şehir standartlarına altyapısına kavuştuğunda, insanın tabiatına uygun, ihtiyaçlarına uygun hale geldikçe eminim ki 10 yıl, 30 yıl geçmeden herkes bir şekilde köye dönüşü yapacaktır. Hepimizin gitmek istediği, kalmak istediği yaşamak istediği bir köyümüz vardır ve bu dahada fazla olacaktır."

Bakan Şahin ve beraberindekiler daha sonra İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 201 projenin toplu açılış töreni için hazırlanan kurdaleyi kesti.



NK (MS/AAA)