Sosyal Destek (SODES) Projesi kapsamında dün akşam Batman'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'Tuana Düğün Salunu'nda verilen iftar yemeğinde kız öğrenciler ve partili kadınlarla bir araya geldi. Batman Valisi Ahmet Turhan ile birlikte katıldığı iftar yemeğinde kız öğrencilerle sohbet eden Bakan Şahin, "Bir süre önce İngilizce kursu için Gazentep'e konuk olmuştunuz. Nasıl buldunuz?" diye sordu. Bunn üzerine kız öğrenciler, "Gaziantep mükemmel bir yer" yanıtını verdi. Bakan Şahin de, "Batman'da Belediyeyi alın, inşallah burası da Gaziantep gibi olur" dedi.

İftar sonrası Vali Turhan ve beraberindeki partililer ile Gülistan Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Bakan Şahin, hat sanatıyla tabaklara yazı yazan Fırat Kaya ile bir süre sohbet etti. Kaya, sohbet sırasında Bakan Şahin'in adını yazdığı bir tabak hediye ederken, Bakan Şahin, bu sanatın devamı adına hat ustası Fırat Kaya'ya bir işyeri açılması için Vali Turhan'a talimat verdi.

Gezi sırasında son valiler kararnamesini de değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman'a 'Marmara Bölgesi'nin en iyi valisini' atadıklarını söyledi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ile yer değiştirecek Vali Ahmet Turhan'ın da deneyimlerini Marmara bölgesine yansıtacağını belirten Bakan Şahin, "Batman hızla gelişiyor. Balıkesir'e atanan valimiz sayın Ahmet Turhan'a, Batman'ın hakkı helal olacaktır diye düşünüyorum. Bu deneyimleri Balıkesir'de sürdüreceğini umut ediyorum. O bölgede en iyi valilerden biri olan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da Batman'a geliyor. Bu hükümetimizin bölgeye verdiği önemi gösteriyor. İdarecilerin en iyisini buraya seçiyor. En iyi başsavcı, en iyi kaymakam, en iyi rektör ve valileri artık buraya gönderiyor. Bu değişim, çok hayırlı bir değişimdir" diye konuştu.